Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

İlerleyen yaşla birlikte insanların alınlarında kırışık ve çizgilerin oluşması son derece normal bir süreçtir. Alın bölgesinde oluşan çizgi ve kırışıklıklar, kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun ayrıca kızgın görünmesine neden olur.

Bu çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi amacı ile hekimler tarafından yapılan operasyonlar ise alın germe ameliyatı adını alır. Alın germe ameliyatları,kişinin boynunda ve yüzünde oluşmuş olan deformasyonlarla ilişkili olarak zaman zaman göz kapağı, kaş kaldırma, şakak germe ve yüz germe ameliyatları ile bir arada da yapılabilmektedir.

Kişinin, yaptırmayı düşündüğü bir alın germe ameliyatından üç temel beklentisi olmalıdır;

 

  • Alında oluşan çizgilerin ortadan kaldırılması
  • Kaşların arasındaki bölgede oluşan kırışıkların giderilmesi
  • Kaşlarda meydana gelen sarkmaların ortadan kaldırılması

Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Teknik

Alın germe ameliyatları açık alın germe ve endoskopik alın germe olarak iki ayrı yöntemle ele alınabilir. Bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı hekimin yapacağı muayene sonucunda belli olacaktır.

Hekim, hastaya bu iki yöntem arasındaki farkları da bu muayene esnasında detaylı bir şekilde anlatarak hastayı doğru şekilde bilgilendirir.

Yüz, son derece hassas bir bölge olduğu için seçilecek olan yöntemin belirlenmesi için muhakkak detaylı ve özel bir muayene gereklidir.

Alın Germe Muayenesi

Alın germe ameliyatı yaptırmayı düşünen bir kişi öncelikle tam olarak ne şikayetleri olduğunu hekimine detaylı bir şekilde açıklamalı, izah etmelidir. Hekimin doğru bir teşhis koyması ve hastanın yüzüne en uygun müdahaleye karar vermesi için önemli nokta elbette hastanın şikayet, talep ve beklentilerini hekimine doğru bir şekilde anlatmasıdır.

Sonrasında hekim, hastaya, beklenti ve talepleri ile en uygun olan ven çok örtüşen en estetik alternatifi sunarak hastaya gerekli yönlendirmeleri yapacak ve sadece alın germe ameliyatı mı yapılması mı gerektiğini yoksa beraberinde yukarıda sayılan diğer müdahalelere (şakak germe, yüz germe, göz kapağı estetiği…vb.) gerek olup olmadığını da anlatacaktır.

Örneğin hastanın kaşlarında da bir düşüklük söz konusu ise alın germe operasyonu ile birlikte kaş kaldırma ameliyatı da gerekli olabilmektedir. Hasta için de en önemli nokta, alın germe ameliyatının tek başına bağımsız bir ameliyat olarak mı yoksa diğer operasyonlarla entegre bir şekilde mi yapılacağını öğrenmektir.

Ameliyat Öncesi ve Sonrası

Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Muayene sırasında hekimin vereceği bir diğer önemli karar da ameliyatın endoskopik yöntemle mi açık olarak mı yapılacağıdır. Hastanın, ameliyata girmeden önce bu kararı kesinlikle bilmesi gerekmektedir. Ameliyat öncesinde, hastaya anestezi ile tahliller yapılır. Yine ameliyata öncesinde, ameliyat ile tekniklerin ve bir çok bilginin yazılı olduğu formlar hastaya okutulup imzalatılacaktır.

Alın germe ameliyatları genel anestezi altında gerçekleştirilir ve ortalama olarak bir ila bir buçuk saat kadar sürer.

Ameliyattan sonraki üç ya da dört gün hastada morluk ve şişkinlikler oluşsa da bu durum, günlük hayatı etkileyecek düzeyde değildir. Hastanın ameliyat sonrasında düşük düzeyde ağrıları olabilir. Ancak rutin bir ağrı kesici tedavisi ile bu ağrılardan kurtulmak mümkün olur. Ameliyat sonrası kontrol süreçleri ile ilgili hekim, gerekli tüm yönlendirmeleri yapacaktır. Hekimin vereceği teyide bağlı olarak hasta ameliyattan üç gün sonra spor yapmaya başlayabilir. Hasta, ameliyattan yaklaşık olarak üç gün sonra işine dönebilir.

40 yaş ve üzerinde, herhangi bir sağlık problemi olmayan hem kadın hem de erkek hastalara uygulanabilen alın germe ameliyatı alındaki çizgilerin en minimum hale gelmesini sağlar. Eğer alında deri fazlasına bağlı bir sarkma varsa klasik alın germe ameliyatı tercih edilir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz.

PAYLAŞIN: