Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün Mü?

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Sansasyonel bir yanıt ile evet mümkün!

Şener Şen’in Banker Bilo filmindeki unutulmaz repliği ile “mümkün ama sor bakalım nasıl mümkün?”

Hepimiz, uzun, zahmetli, sıkıntılı burun ameliyatlarına girmeden katlanmadan, hemen küçük sihirli bir dokunuşla burnumuzun sevmediğimiz yönlerinden kurtulup daha şık, cazip bir görüntüye kavuşmak istemeyi hayal etmişizdir. Şimdi ise böyle bir şeyin mümkün olabileceğini okuyorsunuz. Yeni gelişen yöntemler ile bu ne kadar doğru?

Özellikle son 15-20 yıldır yüz gençleştirilmesinde kullandığımız dolgu maddeleri (hyaluronic acid, radiesse, vb) artık burun şekillendirilmesinde de kullanılabiliyor. Bu maddelerin temel kullanım mantığı bir yeri, bir boşluğu doldurmak ve hacim kazandırmaktır. Normalde bu maddeler, vücutta kalıcılık özelliklerine göre 6 ay – 2 yıl içinde kendiliğinden kaybolmaktadır.

Tıpta bir kural vardır, yapısal sorunlar yapısal çözümler gerektirir.

Büyük, kemerli bir burnumuz varsa tek çözüm küçültmektir. İleri derecede eğri bir burnunuz varsa ameliyattan başka bir çareniz yoktur. Lütfen yanıltıcı bir şekilde dolgu maddeleri ile bunların düzeltilebileceğini düşünmeyiniz!

Peki kullanım alanları nelerdir?

Küçük, büyütülmeye, hacim kazanmaya ihtiyacı olan bir burunda kullanımı geçerli olabilir. Ağırlıklı olarak, uygulanan bir estetik burun ameliyatından sonra nadir de olsa ihtiyaç duyulabilecek küçük rötüşlerde veya ufak tefek bir alanın doldurulmasında, tamamlanmasında dolgu maddeleri iyi iş görmektedir.

Hiç burun ameliyatı olmamış, burun ameliyatı olmak istemeyen, zamanı olmayan, sınırlı bir alanda burun problemi olan olgularda da denenebilir. Burun ucunda küçük bir yükseltmeye ihtiyaç duyulan durumlar en güzel örneklerdir. Buna benzer burnun diğer alanlarında izole örnekleri çeşitlendirmek mümkündür. Akılda tutulması gereken bu uygulamalar kalıcı çözümler değildir, doğası gereği bu maddeler bir süre sonra kaybolur.

Burundaki deformite ise tekrar ortaya çıkar. Farklı zamanlarda tekrarlanan dolgu maddesi uygulamalarından sonra kalıcı bir çözüm aranıyorsa, cerrahi bir yöntem (kıkırdak, diğer malzemeler, vs) tercih edilmelidir. Detaylı bir muayeneden sonra, hekimin, burnunuzda dolgu maddesi mi kullanılmalı? Yoksa cerrahi bir çözüm mü üretilmeli? Noktasında sizi aydınlatması beklenir. Dolgunun uygulanması 15 dakika sürer.

Oldukça pratik olmalarına rağmen dolgu maddeleri geçici çözümlerdir, cerrahi yöntemler ise kalıcıdır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: