Burun Estetiği Sonrası Şişlikler Ne Zaman İner?

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Burun estetiği yaptırmayı düşünen kişiler için en korkulan ve en fazla merak edilen aşama ameliyattan sonraki dönemdir. Ameliyat tamamlandıktan sonra, hastanın odaya çıkarılmasıyla birlikte yaşam boyu sahip olacakları yeni bir burun yapısı ortaya çıkmış olur. İnsanlar ameliyat sonrasında burnun yeni şeklini hemen görmek için sabırsızlanırlar.

Ameliyatın sonucunu hemen görmek, çevresinden, ailesinden, arkadaşlarından gelen iltifatları duymak isterler. Bu aslında yüzünde estetik bir operasyon yaptıran bir kişi için oldukça normaldir. Çünkü yüzüne uyumlu olacak, kendisini güzel gösterecek bir burun sahibi olabilmek için, o aşamaya kadar çeşitli zorluklara katlanmışlar, stres yaşamışlardır. Artık bunların semeresini almalarının zamanının geldiğini düşünürler. Bu konuda haklı olabilirler. Ancak biraz daha beklemeleri, sabretmeleri gerekiyor.

Burun estetiği sonrasında şişliklerin inmesi ne kadar sürer?

Estetik burun ameliyatından sonra göz çevresinde meydana gelen şişlikler 3-4 gün içinde azalır ve kaybolur. Burun yapısında cilt altı dokularında meydana gelen ödem neticesinde şişlik meydana gelmektedir. Bu ödem sonucunda oluşan burun şişliği ise daha yavaş sürede dağılır. Ameliyattan sonra 6 ay içinde şişlikler iyice azalır. 6-12 ay içinde burunda olan şişlikler tamamen yok olur. Bu nedenle hastaların ameliyat sonrasında sabırlı olması gerekmektedir. Burundaki ödem ilk önce burun sırtında, daha sonra burnun ortasında, en son olarak burnun uç kısmında ve burnun alınla birleşmiş olduğu yerde azalmaya başlar. Bu ödemin azalması için burun üstüne doktorunuz tarafından önerilecek masajı uygulayabilirsiniz.

Burun estetiğinde şişlikler için soğuk uygulaması (Hilo Terapi)

Ameliyattan sonra yüzde ve gözlerde meydana gelen şişlik ve morlukların engellenmesi için en doğru yöntem düzenli ve kontrolü olarak soğutma tedavisi uygulanmalıdır. Soğuk uygulama bölgede hem ödem oluşumunu hücresel bazı mekanizmalarla önler, hem de kanama yapan ince damarların büzülüp kapanmasını sağlayarak morlukları azaltır. Ödemi engelleyen mekanizmalar gerçekte ağrıyı azaltıcı etkilere de sahip bulunmaktadır.

. Bu yöntem ameliyat sırasında başlamakta, hastanın odaya çıkışında bunun için özel olarak tasarlanmış cihaz ve maske sisteminin uygulanması hilo terapi olarak tanımlanır. Bu yöntem buz ya da dondurulmuş jel uygulamalarından daha farklı şekilde 15 derece olarak ısıyı kontrollü şekilde ve devamlı olarak uygulama yapmaktadır. Buz uygulaması yapıldığında, ısının ani bir şekilde sıfır derecenin cilde tatbik edilmesi soğuk hasarı yapmakta, daha sonra reaksiyoner damar genişlemesi etkisi meydana getirmektedir. Bu nedenle buz torbası ile cilt arasına mutlaka bez gibi başka bir vasıta da konulmalıdır. Bu durum burun estetiği ile elde edilen olumlu etkinin azalmasına, bazen tam tersi olumsuz etkiye neden olabilir

Burun estetiği sonrası şişlikler mutlaka olur mu?

Ameliyat sırasında kullanılan teknikler ne kadar ince olursa olsun, modern anestezi olanaklarından yararlanılsın, şişlik önleyen ilaçlar kullanılsın yine de burun estetiği hasta için cerrahi bir travmadır. Miktarı kişiye göre değişecek şişlik meydana gelecektir. Estetik operasyon sonrasındaki ilk saatlerde oluşan şişlik miktarı genellikle az olur. Bu giderek artan şişliklere dönüşür. Yaklaşık 48 saat boyunca, şişlik artar. Vücudun travmaya vereceği doğal bir tepkiyle birlikte, şişlikler yavaş miktarlarda azalmaya başlar.

Burun estetiği ameliyatından bir hafta kadar sonra, burnun üzerine konulan kalıp açılınca şişliğin iyice azaldığı görülür. Bu oran dışarıdan fazla fark edilmez. Bunu ancak kişinin kendi anlayabilir. Daha çok bir ağırlık gibi hissedilir. Bu sorun da ilerleyen haftalarda iyice düzelir. Burun estetiği nedeniyle oluşan şişlikler ilk ayda % 60-70 oranında azalsa da, yeni burun yapısının tüm detaylarının görülebilmesi için, yani şişliklerin tamamen düzelmesi 6 ay ile 1 yıl arasında devam eder.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: