Göz Kapağı Estetiği Fiyatları

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

İnsan vücudunda en çok dikkat çeken yer olan yüz, yüzde de en çok ilgi çeken yer olan gözler, göz kapaklarında meydan gelen deformasyon ve yaşlanmaya bağlı değişimler nedeniyle zamanla eski canlılığını ve gençliğini elbette yitirmektedir.

Bu gerçeklikten yola çıkarak, bugün dünyanın geldiği noktada, göz kapağı estetiği ameliyatları her geçen gün daha da önem kazanmakta ve ilgi çekmektedir.

Özellikle Batılı ülkelerde gördüğü rağbet her gün artan göz kapağı estetiği ameliyatları, toplam estetik ameliyatlar için üçüncü sıradaki yerini korumaktadır.

Göz kapağı estetiği ameliyatlarının amacı her kişinin ideal göz kapağı formuna kavuşmasını sağlamaktır.

Üst göz kapağı, ideal olarak göz bebeğinin etrafında bulunan ve iris adı verilen renkli bölümün tam üzerinde yer almalıdır. Alt göz kapağı ise irisin (göz bebeğinin etrafında bulunan renkli daire) alt tarafının tam üzerinde olmalıdır.

Bu orantı sebebiyle dümdüz bakıldığı takdirde gözün beyaz kısmı irisin altından da üstünden de görünmez.

Göz kapağı deformasyonları, son dönemlerde hem kadınların hem de erkeklerin estetik kaygılarının en başında gelmektedir. Bu sebeple, her iki cinsiyet de bu estetik kaygı ve problemi ortadan kaldırmak için çeşitli yöntem arayışları içine girmektedir.

Bu noktada da en doğru çözüm göz kapağı estetiği ameliyatları olmaktadır. Normal şartlarda orta yaşların başlaması ile insanların hayatlarına girmeye başlayan göz kapağı problemleri, son yıllarda 30’lu yaşlarda da ortaya çıkmaya başlamıştır. Özellikle modern hayat şartları ve yoğun stres, bu sorunların görülme yaşlarını daha aşağı yıllara çekmiştir.

Diğer nedenler arasında ilaç (özellikle antidepresan) kullanımı, sigara kullanma alışkanlığı, düzensiz uyku ve kalıtımsal uygunluk sayılabilir.

Son dönemlerde göz kapağı estetiği ameliyatları, çok ciddi ve çok spesifik bir çalışma alanıdır.

Sebebi her ne olursa olsun, kişinin kendi ifadesini bozan, değiştiren, olduğundan çok daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olan bu sorun, uzman hekimler tarafından yapılan kısa süreli operasyonlarla ortadan kaldırılabilmektedir.

Göz kapaklarında sorun yaşadığı problemler nedeniyle estetik operasyon yaptırmayı düşünen hastaların hemen hepsi, doğal olarak bu operasyonlarla ilgili bir çok soru sorar. Bu sorulardan biri de elbette göz kapağı estetiği ameliyatının fiyatı olmaktadır.

Ancak bu konuyla ilgili bilinmesi gereken şey, bu cerrahi operasyonların fiyatlarına genel olarak ve internet kaynaklarından ulaşmanın mümkün olmadığıdır. Bu durum hem yasaların gerekliliği hem de hastanın güven duyabilmesi açısından doğru bir durumdur ve hasta operasyonla ilgili her türlü bilgiyi hekiminden ya da hastaneden almalıdır.

Hasta bu bilgileri telefonla almak istediğinde de alacağı bilgi çok da sağlıklı olmayacaktır. En iyi fiyat hekimin yapacağı muayene sonrası belirlenebilir. Çünkü şu bir gerçek ki estetik cerrahi söz konusu olduğunda, tıbbın bir çok alanında olduğu gibi, standart bir fiyat yakalamaktan bahsetmek mümkün değildir.

Ancak göz kapağı estetiği fiyatını belirlerken kullanılan kriterleri şöyle sıralamak mümkündür;

  • Operasyonun yapılacağı göz kapağındaki deformasyonun boyutları ne durumda?Şekil bozuklukları ne kadar yoğun? Bu ve benzeri sorulara cevap vererek başka bölgelere uzanmanın gerekli olup olmadığına bakılır.
  • Bu operasyonu yapacak olan estetik cerrahi hekiminin bilgi ve deneyim durumu. Gerçekten deneyimli ve profesyonel bir cerrah, hastasından fahiş fiyatlar talep etmez.
  • Operasyon hangi hastanede yapılacak ve operasyon sırasında hangi anestezi türü tercih edilecek? Lokal anestezi mi kullanılacak yoksa genel anestezi mi?
  • Hastanın sosyal güvencesi var mı? Yaptıracağı operasyon sosyal güvenlik kapsamına giriyor mu girmiyor mu?

Tüm bu sorulara verilecek cevaplara göre göz kapağı estetiği ameliyatı için doğru bir fiyat belirlemek mümkün olabilir.Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: