Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Gözlük Kullanımı

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Burun estetiği kişinin yüzüne uyumlu olacak şekilde burnun yeniden şekillendirilmesini sağlamaktadır. Bunun yanında burun fonksiyonlarının düzeltilmesi içinde yapılabilir. Bu etkenler aynı ameliyat içinde bile düzeltilebilir. Burun estetiğini düşünen kişilerin bu konuda merak ettiği farklı konular bulunabilir. Özellikle sürekli olarak gözlük kullanması gereken kişiler, burun ameliyatı sonrasında ne yapacaklarını düşünebilirler. Elbette buruna yeni şekil verirken, burun içindeki kemiklere ve kıkırdaklara işlem yapılmaktadır.

Aynı zamanda yumuşak dokular bile işleme tabi tutulabilir. Ameliyat sonrasında burnun yeni şeklini alması için, belirli bir süre geçmesi gerekir. Bu süreçte burnun dışarıdan darbe almaması gerekir. Bu darbeler hangi şiddette olursa olsun, iyileşme döneminde olan burun için zararlı olacaktır. Gözlük kullanımı da, işlem görmüş olan ve yeni şekline uyum sağlamaya çalışan burun yapısı için zararlı olacaktır.

Gözlüğün buruna vereceği ağırlık bile, yeni şekline girmesine engel olacaktır. Bu yüzden gözlük kullanan hastaların iyileşme dönemi boyunca, gözlük kullanmamaları konusunda uyarılması gerekir. Bunun yerine belli bir süre lensi tercih etmeleri gerekir. Burun şekli iyileştikten sonra, yeniden gözlüklerini kullanacakları duruma geleceklerdir. Hastaların hayal ettikleri burun şekline kavuşmaları için, biraz sabır, biraz da özveri göstermeleri gerekir.

Gözlük Kullanan Hastalarda Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği yaptırmayı düşünen hastaların gözlük kullanmaları halinde, ameliyatın nasıl yapılacağı, ameliyattan sonra gözlük kullanımının nasıl olacağı her zaman merak edilenler arasındadır. Ameliyata kadar gözlüğün kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak operasyon tamamlandıktan sonra, burun yapısı kendisini toparlayana kadar belirli bir süre gözlük kullanımı yasaklanmaktadır.

Bunun yerine gözlük kullanması zorunlu olan kişilerin lens kullanması daha uygun olacaktır. Çünkü gözlük kullanımı burun kemiklerine baskı yapacağından, elde edilmek istenen burun şekline zarar verecektir. Yani burun estetiğinin başarısına olumsuz etkileri olacaktır. Uygulanan ameliyat başarılı geçerse, burun yapısının kendini toparlaması belirli bir süre alacaktır. Bu genellikle 3 ay ile 6 ay arasında değişir.

Hastadan hastaya değişmekle birlikte genelde 1. aydan itibaren hastalarıma gözlük takabileceklerini belirtiyorum. İlk 1 ay boyunca hastaların gözlük yerine lens kullanımına yönelmesi, aslında kendilerinin menfaatine olacaktır. Burun estetiği genel anlamda hasta ve doktor işbirliğiyle amacına ulaşır. Bu nedenle gözlük kullanan hastaların bir süre lens kullanması, yaşam boyu sahip olacakları yeni burun şekline kavuşmasını sağlayacaktır.

Burun Estetiği Sonrasında Gözlük Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Burun estetiği ameliyatından sonra, hastalarda hafif bir ağrı meydana gelebilir. Morluk ve şişlikler için başın yukarıda tutulması, gözlere soğuk uygulama yapılması yarar sağlar. Bu süreçte burunda alçı olduğundan, biraz dikkatli olunmalıdır. Hastaların gözlük kullanmaları mutlaka gerekiyorsa, bunun için lens bile tercih etseler 2-3 gün kadar beklemeleri uygun olur. Birkaç gün içinde burun içine konulan tamponlar çıkarılır. Gözlerin çevresinde oluşan morarmalar da birkaç gün içinde etkisi yitirmeye başlar. Lens kullanımı gözlerdeki morarma ve şişlik etkisi gittikten sonra yapılabilir. Ama gözlük kesinlikle kullanmamanız gerekir.

Burunda bulunan alçının çıkarılması halinde bile, gözlük kullanılmaması gerekir. Bu konuda doktorunuz da size gereken bilgiyi verecektir. Doktorunuz uygun görürse, ameliyatta yaklaşık olarak bir ay kadar sonra çok hafif çerçeveli gözlüklerin kullanılması uygun olabilir.

Bu daha çok burunda fazla işlem yapılmadığında, tercih edilmektedir. Burun için yapılan işlemler fazlaysa, burun içinde kemiklerde ya da kıkırdak dokuda fazla işlem olduysa, doktorunuz buna onay vermeyebilir. Burun estetiği ameliyatından sonra yaklaşık 1-2 ay sonra yine doktorunuzun uygun görmesiyle gözlük kullanımına başlanabilir. Ancak hafif çerçeveli olanlar tercih edilirse, yine sizin faydanıza olur. Çünkü burunda tam iyileşme 6-12 ayda sağlanır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: