Burun Estetiği İçin En Uygun Mevsim Hangisidir?

Eklenme Tarihi: 4/9/2021

 

Burun estetiği ameliyatı yaptırmayı düşünen hastaların akıllarına takılan sorulardan biri operasyon için doğru bir mevsim olup olmadığıdır. Çoğumuz halk arasında yazın burun estetiği yaptırmanın zararlı olduğunun söylendiğini sıkça duymuşuzdur. Bu bilgi tam olarak doğru olmasa da haklılık payı vardır. Gerçekten de yazın burun estetiği yaptırmanın kış mevsimine göre bir takım dezavantajları bulunmaktadır. Peki, gerçekten burun estetiği yaptırmak için uygun mevsim diye bir şey var mıdır?

Burun estetiği her mevsim yapılabilen bir ameliyattır. Ancak ameliyat sonrası süreç bakımından kış ve ilkbahar mevsimleri rinoplastinin daha çok rağbet gördüğü mevsimlerdir. Yaz mevsiminde hastaları bekleyen zorlukların başında ameliyattan sonra daha çok ödem ve kanama problemi yaşama ihtimali yer alır. Hastaların operasyon sonrası 15 gün istirahat ettikten sonra dikkat etmeleri gereken unsurlar vardır. Alçı ve ateller çıkartılıncaya kadar bunların hiçbir şekilde suyla temas etmemeleri gerekmektedir. Hastaların dikkatli olması gereken bir diğer husus güneşe karşı kendilerini korumaktır. Yazın güneş etkisiyle birlikte ameliyat bölgesi renk değiştirebilir. Bu durum iyileşme süreci için tehlikelidir. Bundan korunmak için hastalar yüksek korumalı güneş kremi tercih etmeli ve şapka takmalıdır. Hepimizin bildiği gibi burun estetiği operasyonu sonrası iki ay gibi bir süre gözlük takmak yasaktır. Yaz için bir tatil planınız varsa bunu da bir süreliğine askıya almanız gerekecektir. Ancak operasyon sonrası benim vereceğim tarihten itibaren tatile gidebilir, denize ya da havuza girebilirsiniz.

Tüm bunları açıkladıktan sonra yine de yaz aylarında burun estetiği ameliyatı olmayı tercih eden kişilerin sayısının oldukça fazla olduğunu belirtmek gerekir. Bunun nedeni ise insanların yıllık izinlerini rinoplasti ve iyileşme sürecine ayırmak istemesidir. Ayrıca kimi hastanın bahar aylarında alerjileri tutmaktadır. Bu da rinoplasti operasyonu sonrası problem yaratmaktadır. Kış aylarında ise grip ve nezle gibi hastalıklar süreci olumsuz etkileyebilmektedir.

Kısacası en başta belirttiğim gibi rinoplasti her mevsim uygulanabilen bir operasyondur. Dolayısıyla bu operasyon için en doğru mevsimden söz etmek mümkün değildir. Ancak hastaların özel durumları ya da taleplerine göre bir seçim yapılabilir. Her mevsimde ameliyat sonrası bir takım sorunlarla karşılaşmak mümkün olsa da bunlar geçici bir süre çekilecek zorluklardır. Burun estetiği ameliyatı sayesinde sonra çok daha orantılı ve düzgün bir buruna sahip olacak ve artık rahatça nefes alabileceksiniz. İlk haftadan itibaren morluklar ve şişlikler geçmeye başladıktan sonra burundaki büyük değişim görülür. Nihai sonuçlar ise her hasta için değişkenlik gösterse de altı ay ile bir yıl arasında bir süre sonucunda elde edilmiş olur.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: