Burun Estetiği İçin Uygun Adaylar Kimlerdir?

Eklenme Tarihi: 2/12/2016

 

Az ya da çok hemen hepimizin burun yapımızda beğenmediğimiz noktalar vardır. Bu açıdan bakıldığından hemen hemen herkes rinoplasti için uygun adaydır denilebilir. Eğer kemerli bir burnunuz varsa, burnunuzda bir tarafa doğru eğrilik görüyorsanız, burun delikleriniz ya da burun sırtınız genişse ya da şekil olarak bir rahatsızlığınız olmadan burnunuzun fonksiyonlarında bir bozukluk varsa aynı anda burun estetiği ameliyatı da olabilirsiniz.

Rinoplasti için uygun adayı belirlemek için çeşitli kriterler vardır.

Sağlık: Yara iyileşmesini bozacak hastalığı olmayan, varsa mevcut hastalıkları

(şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı gibi)

kontrol altında olan herkes rinoplasti ameliyatı olabilir.

 

Kontrol altına alınamayan kronik hastalığı olan, aktif enfeksiyonu mevcut olan, tetkik aşamasında bir hastalığı olan kişilerin bu süreçler tamamlandıktan sonra ameliyat olması uygun olur. Kanama bozukluğu olan hastalarda hematoloji doktorları tarafından gerekli önlemler alınarak ameliyat edilebilir.

Beklenti: Rinoplasti ameliyati, fiziki görünüşünüzü değiştirerek kendinize olan güveninizi arttırabilir, fakat size ideal görünümü vermesi mümkün olmayabilir veya diğer insanların size daha farklı davranmasına yol açmayabilir.

Burun Estetiği İçin Uygun Adaylar Kimlerdir?

Ameliyat olmaya karar vermeden önce beklentilerinizi çok iyi düşünmeniz ve bunu doktorunuzla paylaşmanız gerekir. Rinoplasti için en iyi adaylar mükemmellik için değil de görünümlerini düzeltme amacıyla gelenlerdir.

Eğer fiziksel olarak sağlıklı ve psikolojik olarak dengeli ve beklentilerinizde gerçekçi iseniz, siz iyi bir adaysınız. Mantıklı ve gerçekleşmesi mümkün olmayan beklentilerle gelen hastalarla uzun uzun konuşmak ve bu ameliyatın gerçekçiliği ve sonuçları ile ilgili açıklamalar yapmak gerekir. Gerçekçi beklentisi olmayan hastalar ameliyat sonrası dönemde hayal ettikleri buruna kavuşamamaları nedeniyle hem kendilerini hem de doktorlarını mutsuz edebilmektedir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: