Burun Ucu Estetiği

Eklenme Tarihi: 9/9/2021

 

Burun estetiği her zaman majör problemleri ortadan kaldırmak amacıyla yapılmaz. Genel burun şeklinden memnun olan, yalnızca burun ucu ya da burun deliklerinin görüntüsünden hoşnut olmayan hasta sayısı hiç de az değildir. Bu hastalar standart bir rinoplasti cerrahisine gereksinim duymazlar. Bu hastalara uygulanması gereken operasyon tip plasti, ya da Türkçesiyle, burun ucu estetiği olarak adlandırılmaktadır.

Burun ucu estetiği en geniş tanımıyla, burun kemiğinde herhangi bir eğrilik ya da şekil bozukluğu bulunmayan ancak burun ucunda eğrilik, genişlik ya da düşüklük problemi olan hastalar için uygulanan bir cerrahi prosedürdür. Geniş burun deliklerine sahip hastalar için tip plasti uygulanmaktadır.

Burun Ucu Estetiği Nasıl Yapılır? Kimler İçin Uygundur?

Burun ucu estetiği klasik rinoplasti (burun estetiği ameliyatı) gibi uzun bir prosedür içermez. Burun ucu estetiğinde, adından da anlaşılacağı üzere yalnızca burnun ucuyla yani ön kısımdaki kıkırdaklarla ilgilenilir ve burun ucunu güzelleştirmeye yönelik bir çaba harcanır. Bu operasyon ile:

  • Burun ucu inceltilir,
  • Burun ucu kaldırılır,
  • Burun ucu öne alınır,
  • Burun deliklerinin şekli düzeltilir.

Burun ucu estetiği sonrası gündelik yaşantınıza kısa sürede dönmeyi bekleyebilirsiniz. Ameliyattan sonra hastalar aynı gün taburcu edilir. Operasyon sonrası rinoplasti ameliyatlarındaki gibi yoğun bir şişlik olmaz. Mevcut şişlik 2-3 gün uygulanacak buz uygulaması ile indirilebilir. Bir haftanın sonunda hasta günlük hayatına tamamen döner. 2 ay kadar burun ucunda hissizlik olması olağandır. 6-12 ay gibi bir sürenin sonunda tam olarak iyileşme gerçekleşir ve ameliyatın nihai sonuçlar ortaya çıkar.

Burun Ucu Estetiği Riskli Bir Ameliyat mıdır?

Burun estetiği ameliyatları komplike işlemlerdir. Hemen hemen tüm rinoplasti ameliyatlarında burun kemiği kırılır. İşinde uzman ve deneyimli bir cerrah tarafından gerçekleştirildiği sürece ameliyat riski çok düşük de olsa, vardır. Ancak bu durum tip plasti için geçerli değildir. Tip plastide hastanın burun kemiği kırılmaz ya da törpülenmez. Bu da ameliyatın risksiz ve kolay olmasını sağlamaktadır. Burun kemiğine müdahale edilmediğinden ameliyat sonrası morluk, şişlik, kızarıklık ve kanama gibi komplikasyon riski de oldukça azalmaktadır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: