Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?

Eklenme Tarihi: 7/8/2021

 

Dudaklar yüzümüzün en dikkat çekici kısımlarından biridir. Kadınlar ruj sürdüklerinde hatta sürmediklerinde bile dolgun ve pürüzsüz dudaklara sahip olmak isterler. Ne yazık ki herkes doğuştan dolgun ve kusursuz şekilli dudaklara sahip olamıyor. Bazı kişilerde yaşlandıkça dudakların inceldiğini görmek dahi mümkün olabiliyor. Hal böyleyken günümüzde pek çok kişinin dudak dolgusuna yönelmeleri şaşırtıcı değil.

Dudak dolgusu, ince dudaklı kişilerde daha kalın, dolgun ve pürüzsüz dudaklar elde etmek amacıyla yapılan bir medikal estetik uygulamasıdır. En popüler dolgu maddesi hyalüronik asittir. Hyalüronik asit dudakları dolgunlaştırırken aynı zamanda yenilemekte ve pürüzsüz bir görünüm vermektedir. İnsan vücudunda doğal olarak bulunan hyalüronik asit dudaklarla tamamen uyumludur. Profesyonel bir doktor tarafından steril bir ortamda gerçekleştirilen dudak dolgusunda korkulacak bir şey yoktur. Ancak bu konuyu ciddiye almak gerekir. Merdiven altı yerlerde, bilinçsiz kişiler tarafından uygulanan bir dudak dolgusu ciddi enfeksiyona ve sağlık problemlerine yol açabilir.

Hekimler tarafından en çok tercih edilen ve önerilen dolgu maddesi, insan derisinde kendiliğinden bulunduğundan ve kapasitesinde onlarca kat fazla su tutma özelliğine sahip olduğundan dolayı hyalüronik asittir. Hyalüronik asit hiçbir yan etkiye sebebiyet vermez ve zaman içerisinde kendiliğinden yok olur. Elbette, burada da kullanılan ürünün kalitesi ve uygulama yapan kişinin önemi ön plana çıkıyor.

Dudak dolgusu herkese aynı şekilde yapılmaz. Bazı kişilerde üst dudak çok inceyken, bazılarında her iki dudakta sıkıntılı olabilir. Herkesin ihtiyacı ve zevkine göre sağlıklı bir uygulama yapmak mümkündür. Dudak dolgusunda benim dikkat ettiğim şey hem güzel hem de doğal duran bir sonuç almaktır. Dolgu uygulaması 5 dakika içinde yapılabilen oldukça pratik bir prosedürdür. İşlem öncesinde anestezik krem yardımıyla dudak uyuşturulur böylece acı riski minimuma indirgenmiş olur. İşlem öncesi ve sonrasında buz uygulaması ve ardından masaj yapılması şişlik oluşumunu önler. Dudak dolgusu etkisini işlemden hemen sonra gösterir.

Dudak dolgusunun kalıcılığı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Burada, kullanılan madde ve kişinin bünyesi önemlidir. Yukarıda söylediğim gibi benim tercih ettiğim hyalüronik asit dolgusu zaman içinde kendiliğinden erimektedir. Bu süre zarfı 6-12 ay kadar sürmektedir. Dilerseniz sonrasındaki tekrar dolgunuzu yeniletebilirsiniz. Yılda iki kez dudak dolgusu yaptırılabilir.

Kalıcı dudak dolguları da piyasada bulunmaktadır. Ancak bu dolguların yaygın olarak çeşitli alerjik reaksiyona sebebiyet vermesi ve enfeksiyon riski olması nedeniyle günümüzde pek fazla tercih edilmemektedir. Ayrıca bu kalıcı dolgular kendilerinden erimedikleri için sonuçtan memnun kalınmadığı takdirde dolgunun cerrahi müdahale ile alınması gerekmektedir. Ben bu gibi nedenlerden dolayı hastalarıma kalıcı olmayan dudak dolgularını öneriyorum.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: