Düzeltme (Revizyon) Burun Ameliyatı Nedir?

Eklenme Tarihi: 2/12/2016

 

Revizyon rinoplasti daha önce estetik burun operasyonu geçiren hastaların gerek burnun fonksiyonlarının, gerekse burnun dış görünümündeki şekil bozukluğunun devam etmesi ya da daha kötüye gitmesi sonucunda tekrar ameliyat ihtiyaçlarının olmasıdır. Literatürde rinoplasti ameliyatı olan her 4 hastadan birinin, düzeltici ikinci bir cerrahiye ihtiyaç duyduğu bilinmektedir.

Ancak tecrübeli ellerde bu oran daha düşük olmakla birlikte, bazen hastanın mutsuzluğu, iyileşme sorunları, cerrahi teknik kusurlar nedeniyle hastalar ikinci kez ameliyat olmak zorunda kalabilir. Düzeltici cerrahiler genellikle sınırlı müdahaleleri içerirler ve çoğu zaman kısa sürede tamamlanırlar. İkinci kez ameliyat ihtiyacı olan hastalar, çok dikkatli olmalı, ikinci ameliyatlarını, durumu anlayabilen, tespitlerinde tutarlı, konuya hakim olan hatayı düzeltebilecek, donanımlı bir cerrahı aramalılardır.

Öncelikle bilinmesi gereken, revizyon ihtiyacı duyan hastaların tekrar ameliyat olmaktan korkmalarının yanlış olduğudur.

Bu nedenle görüntüsünden mutsuz olduğunuz, sizi tatmin etmeyen, tıkalı ve nefes almanızda problemli bir burunla yaşamak zorunda değilsiniz.

Düzeltme (Revizyon) Burun Ameliyatı Nedir?

Doğal bir burun konseptini benimsemiş ve bu konuda uzman bir doktorun var olduğunu bilmeniz çok önemlidir. Rinoplasti ameliyatını sadece sıradan bir operasyon olmadığını ve bu işin sanat, bilim ve estetiğin buluşması olarak gören, bu işe bütün enerji ve konsantrasyonunu ayıran bir doktora ihtiyacınız olduğunu kavramalısınız.

Revizyon rinoplasti ihtiyacı duyan burunların tekrar operasyonu tabiki kolay değildir. Çünkü burundaki birçok destek noktası bozulmuş ve kıkırdak ve kemik yapılarda kaymalar meydana gelmiş olabilir. Cerrah ameliyat sırasında nasıl bir burunla karşılaşacağını her zaman kestiremeyebilir. Burundaki kıkırdak yapılar alındıysa, tekrar şekil vermek için vücudun diğer bölümlerinden, kulaktan veya kaburgadan kıkırdak greftlerin alınmasına ihtiyaç olabilir.

Yani özetlemek gerekirse umutsuz yada mutsuz olmanıza gerek yoktur. Doğal ve estetik olarak harmanlanmış bir burun konseptini benimsemiş bir cerrah bulmanızı ve burnunuzla ilgili tüm sorunları onunla açıkca konuşmanızı öneririm.

Şunu unutmamak gerekir:

Orantılı burun doğal bir burundur… Doğal bir burun güzel bir burundur…

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: