Göz Kapağı Ameliyatından Sonra İyileşme Sürecinizi Nasıl Hızlandırırsınız?

Eklenme Tarihi: 7/28/2022

 

Çoğumuz yaşlandığımızı kabul etmekte zorlansak da yaşlanmak hayatın bir kuralıdır ve tamamen normaldir. Yine de aynaya baktığınızda yüzünüzdeki yaşlanma belirtileri sizi biraz mutsuz ediyor olabilir. Yaşlanmayı durdurmanın bir yolu yok ama yaşlanma izlerini gizlemenin bir yolu var.

50’li yaşlardan itibaren özellikle göz çevresinde oluşan ince çizgiler ve kırışıklıklar yaşınızı ortaya çıkarır. Ayrıca üst göz kapağında deri sarkmasının ve alt göz kapağında torbalanmaların yoğun olması hem erkek hem de kadın için rahatsız edici olabilir. Bu görünümü düzeltmek ve daha genç etki yaratan göz kapaklarına sahip olmak için en etkili çözüm göz kapağı estetiği ameliyatıdır. Bu işlem dilerseniz her iki göz kapağına, dilerseniz sadece alt veya üst göz kapağına uygulanabilir. Hastanın ihtiyaçları doğrultusunda alın germe veya yüz germe gibi operasyonlarla kombine edilerek de mükemmel sonuç elde etmek mümkündür.

Peki klasik göz kapağı ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıl işliyor? Bir an önce normal hayatınıza dönmek için neler yapabilirsiniz?

  • İyileşme Sürecine Hazır Olduğunuzdan Emin Olun

 Yapmanız gereken ilk şey doktorunuzdan ameliyat ve iyileşme süreci hakkında detaylı bilgi almaktır. Bu konular hakkında internetten araştırma yapmanız ve ilk muayene sırasında doktorunuza sorular sormanız faydalı olacaktır. Ameliyattan sonra en az 10 gün dinlenmeniz gerekeceğini de unutmayın. Çalışıyorsanız, işten izin istemeniz gerekecektir.

  • Doktorunuzun Talimatlarına Uyun

İyi bir ameliyat geçirdiniz ve her şey de yolunda ilerliyor. Bundan sonra tek yapmanız gereken doktorunuzun talimatlarına harfiyen uymak ve size verilen ilaçları almaktır. Olağandışı bir durumla karşılaşırsanız hiç vakit kaybetmeden doktorunuz ile iletişime geçin.

  • Cildinizi Güneşten Koruyun

Ameliyattan sonra göz çevresi bölgenizi güneşten korumalısınız. Güneş kremi, güneş gözlüğü ve hatta şapka olmadan dışarı çıkmayın.

  • Gözlerinizi Zorlamayın

Ameliyattan sonra iki hafta boyunca gözlerinizi bolca dinlendirmelisiniz. Bu süre zarfında, uzun süre boyunca televizyon izlemek, bilgisayar ekranına bakmak veya kitap okumak gözlerinizi yorabilir. Ayrıca, yorucu fiziksel aktivitelerden ve zorlayıcı egzersizlerden de bir süre uzak durmanız gerektiğini unutmayın.

  • Sigara İçmeyin

Son olarak, şayet sigara içiyorsanız, buna bir süre ara vermeniz gerekecektir. Sigara içmek bağışıklık sisteminizi zayıflatır ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Bu nedenle tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi doktorunuz göz kapağı ameliyatı öncesi ve sonrasında da sigaradan uzak durmanızı sizden isteyecektir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: