Göz Kapağı Estetiği İyileşme Süreci

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Göz kapağı estetiği alt ya da üst göz kapağında torbalaşmış olan yağların ve/veya gevşemiş derinin alınması işlemi için kullanılan terimdir.

Bu operasyon, yaptıran kişinin daha genç görünmesini sağladığı gibi bakışlarının da daha canlı olmasını sağlar. Ayrıca göz kapağında yaşlanmaya bağlı oluşan kırışıklıklar da göz kapağı estetiği ile ortadan kaldırılır.

Göz kapağı estetiği uygulamalarında şu işlemler bir arada kullanılmaktadır: Yüz germe, rinoplasti, elmacık kemiğine silikon, yağ enjeksiyonu, laser ve botoks.

Operasyondan önce, hastanın hem alt hem de üst göz kapakları yağ miktarı, cilt fazlalığı ve kaslardaki bozulmalar açısından incelenir. Tıpkı diğer ciddi sağlık sorunları gibi, genel göz sağlığı ile ilgili herhangi bir olası sorunun için,bir göz doktoru tarafından detaylı bir muayene yapılır.

Ameliyat, hastanın isteğine bağlı olarak lokal yapılabildiği gibi genel anestezi ile de yapılabilir. Bir ila üç saat arasında süren ameliyat sırasında hasta hiçbir ağrı ya da acı hissetmez.

Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci:

Operasyon sonrasında hastada anestezinin etkisinin azalmasına bağlı olarak az miktarda ağrı oluşabilir. Bu ağrılar ağrı kesici ilaç kullanımı ile giderilebilir. Ancak hastanın operasyon sonrasındaki 24 saat boyunca hastanın gözlerine sert dokunuşlar yapması, gözlerini ovuşturması kesinlikle tavsiye edilmez.

Hastanın görüşünü engellemeyen pansumanlar, ameliyattan sonraki dört ya da beş gün sonra hekim tarafından çıkarılır. Ameliyatı takip eden üç gece uyurken dikkatli olmak ve yastığı 30 ila 40 derecelik bir açı ile konumlandırmak gerekir. Bunun nedeni, uygulamanın yapıldığı bölgede oluşan morluk ve şişkinliklerin kontrol altında tutulabilmesini sağlamaktır.

Hekimin vereceği bilgiler doğrultusunda operasyondan sonraki bir ya da iki gün boyunca göz soğuk kompres yapılmalıdır. Bu sayede operasyona bağlı olarak morluk ve şişlikler daha hızlı düzelebilir.

Genel olarak, bu şişlik ve morluklar ameliyatı takip eden bir hafta içinde kaybolacaktır. Ameliyattan sonra gözlerde kanlanma oluşabilir. Bu, son derece normal bir durumdur ve endişeye gerek yoktur.

Göz kapaklarının iyileşme süreci tamamlana kadar, şişlik ve morlukların artmaması için, hastanın kendisini zorlayabilecek tüm aktivitelerden uzak durması tercih edilir.

Operasyonun;

  • İlk iki günü okuma aktivitesi yapılmamalıdır.
  • Beşinci gününden itibaren araç kullanımına başlanabilir.
  • İkinci gününden sonra gözleri ıslatmadan duş alınabilir.
  • Beşinci günden itibaren banyo yapılmaya başlanabilir.
  • Bir hafta sonra, lens kullanan hastalar, lens kullanımına başlayabilir.
  • Genel olarak iyileşme hali iki hafta içinde gerçekleşir.

Ameliyattan sonra hastanın güneş gözlüğü kullanması özellikle tercih edilir çünkü gözleri aşırı ışıktan korumak önemlidir.Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: