Kimler Burun Törpüleme İşleme Yaptırmalıdır?

Eklenme Tarihi: 3/13/2020

 

Burun kemiği üzerindeki kemerlerin çıkarılması işlemi, en yaygın burun estetiği nedenlerinden biridir. Burun üzerindeki bu çıkıntılar genetik miras alınsa da bazen burunda travma nedeniyle de oluşmuş olabilir. Ancak bu kemerler burun ve yüz görünümünü oldukça etkilemektedir. Özellikle profilden daha da belirgindir. Burun kemiğindeki kemerler, burun törpüleme operasyonlarıyla büyük ölçüde düzeltilmektedir.

Bu kemerlerin ne kadarının düzeltilmesini istediğiniz sizin tercihinize kalmaktadır. Bazıları daha doğal görünecek bir burun tercih ederken bazıları da daha iç bükey, çıkıntısız bir burnu tercih etmektedir. Estetik operasyona karar veren hastanın ihtiyaçları dikkate alınarak, sanatsal ve cerrahi deneyimle mükemmel bir görünüm elde edilir. Bireysel ihtiyaçlara göre burun tasarlanmaktadır. Daha kadınsı bir görünüm isteyenler, kemeri oluşturan kemik ve kıkırdakların çıkarılmasını ya da azaltılmasını isterken özellikle erkeklerde doğal görünümü kaybetmemek ve eril burun yapısını bozmamak için kemerin azaltılması yoluna gidilmektedir.

Burunda görülen bu kemerler kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Burun köprüsünün üçte biri kemik ve geri kalan kısmı üçte iki ise kıkırdaktan oluşmaktadır. Burun kemerleri de sadece kemikte ya da hem kemikte hem de kıkırdakta yoğunlaşmışolabilir. En yaygın görülme şekli hem kıkırdakta hem de kemikte görülen kemer oluşumudur. Bu durumda burun törpüleme operasyonunda kemik ve kıkırdak, istenilen profil çizgisine göre uygun seviyeye indirilmesi için törpülenecektir. Kemer oluşumunu azaltmak ya da çıkarmak için operasyon, hastanın yüz anatomisine göre planlanır.

Burun estetiği ameliyatlarından sonra yaşanan yüzdeki ve gözlerdeki morarma ve ödeme, burun törpüleme işleminden sonra rastlanmamaktadır. İyileşme süreci de oldukça hızlı ve riskleri azdır. Bu nedenle burun kemerinden hoşnut olmayan ve küçültülmesini isteyenler tarafından burun törpüleme operasyonu oldukça tercih edilmektedir. Hasta ameliyat sonrasında günlük hayatına kısa sürede dönebilir. Burun törpüleme ameliyatlarında daha basit bir yöntemle burun sırtındaki kemer istenen orana düşürülecek ve burun şekillendirilecektir fakat bu operasyonlar ile burun eğriliği düzeltilmesi işlemi bir arada yapılamamaktadır.

Burun törpüleme ameliyatları özellikle burun sırtındaki kemerin daha küçük olduğu durumlarda tercih edilmektedir keza çıkıntının büyük olduğu burunlar için ise bu operasyon tek başına yeterli olmayacaktır. Hastaya yapılacak burun analizi ile yapılması gereken operasyon yöntemi seçilecektir. Burun törpüleme ameliyatında burnunuzun şekline göre burun ucu kaldırma ve burun küçültme işlemleri de kombine olarak yapılabilmekte yani aynı seansta bu operasyonlar bir arada yürütülebilmektedir.

Burun törpüleme ameliyatlarında planlama sizin yüz, profil ve burun açılarınıza uygun olarak yapılacaktır. Bu işlem ayrıntılı bir ölçümleme içerir. Yüzünüze en uygun, genel estetik ölçüsü sayılan altın orana en yakın burun yapısı tercih edilecek ve operasyon planlaması yapılacaktır. Bu durumda burun köprüsü ve alın açısı, alın yapınız, burun ucu boyutları, burun ve kaş arasındaki mesafe, burun köprüsü ve üst dudak uzunluğu, diş ve çene yapısı, burun ve dudak arasındaki açı gibi yüzünüze ait pek çok ölçüm alınacaktır.

Burun törpüleme işlemlerinin yararı, klasik burun ameliyatlarına göre riskinin az olması ve hastanın iyileşme sürecinin çok hızlı olmasıdır. Ödem ve yüzde oluşan morluklar gibi komplikasyonlar görülmez. Bu operasyonla kalıcı bir burun şekli elde edersiniz. Burun törpüleme ameliyatı sırasında burun ucu düşüklüğü, burun eğriliği gibi burun estetik yapısını bozan deformasyonlar da giderilmektedir. Operasyon, yapılacak işlemin boyutuna göre genel ya da lokal anestezi ile yapılmaktadır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: