Mezoterapi Gerçekten Etkili Mi?

Eklenme Tarihi: 9/9/2021

 

Yaşlanmanın cildimizdeki etkileri özellikle kırklı yaşların ortalarında kendini göstermeye başlar. Ellili yaşlarda ise yılların etkisi dış etkenlerle birleştiğinde cilt nemini ve elastikiyetini kaybederek yaşlı ve yorgun bir görünüme bürünür. Bütün bunların arkasında yatan temel sebep, yaşlandıkça vücudumuzda bulunan hyalüronik asit miktarının azalmasıdır. Cilde nem, parlaklık ve gerginlik veren hyalüronik asit azaldıkça kırışıklıklar, ince çizgiler ve sarkmalar çoğalır.

İncelen ve matlaşan cildini eskisi gibi sıkı ve parlak görmek isteyen kişiler bu duruma çare olarak cilt bakım ürünlerine, medikal ve cerrahi estetik yöntemlerine başvurmaktadır. 20li yaşlardan itibaren uygulanan düzenli ve yeterli cilt bakımı gerçekten de ileri yaşlarda etkisini göstermektedir. Ancak bu etki cildin daha temiz ve bakımlı gözükmesinden ibarettir. Belli bir yaştan sonra daha genç bir cilt isteyen kişiler ancak cerrahi ve medikal yöntemlerle nispeten kalıcı bir etki elde edebilirler.

Son yıllarda cilt yenileme ve gençleştirme deyince akla ilk gelen yöntemlerden biri. Medikal bir estetik yöntemi olan  mezoterapi, boyun ve dekolte bölgesine de uygulanabilmektedir.

Mezoterapi deforme olmuş ciltlerde de PRP, dermapen ve benzeri uygulamalara ek olarak önerilen bir tedavidir.

Mezoterapinin Yan Etkileri Var mı?

Mezoterapi, insan vücudunda doğal olarak bulunan hyalüronik asidin cilde takviyesi şeklinde tanımlanabilir. Saf hyalüronik asit en güvenilir dolgu maddesidir ve yıllardır güzellik uygulamalarında kullanılmaktadır. 18 yaşından büyük herkese uygulanması mümkün olan gençlik aşısı sonrasında karşılaşılabilen komplikasyonlar yalnızca hafif morluk ve kızarıklardır. Bunlar da herkeste görülmezler; görülseler bile en fazla üç gün içinde kendiliğinden yok olurlar.

Özetle mezoterapinin neredeyse hiçbir yan etkisi olmadığı söylenebilir. Bu uygulama yalnızca hamile ve metale karşı alerjisi olan bireylere önerilmez. İğneye hassasiyeti olan bireylere enjeksiyonlu hiçbir işlem uygulanamaz. İşlemden sonra bol bol su tüketilmeli ve dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır. Mezoterapi etkisini ikinci günden itibaren göstermektedir. Olgun ciltlerde istenen etkiyi almak için dört ya da beş seans gereklidir. Daha genç ciltler için iki seans yeterli olacaktır. İlk seanstan itibaren cildinizdeki farkı hissedebilirsiniz.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: