Neden En Çok Tercih Edilen Estetik Ameliyatı Rinoplasti?

Eklenme Tarihi: 3/23/2021

 

Günümüzde modern teknolojinin kullanımı ve plastik cerrahideki ilerlemeler sonucunda, estetik ameliyatları fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Pek çok türü bulunan estetik ameliyatları arasında en popüler olan ise burun estetiği ameliyatıdır. Peki, burun estetiği neden bu kadar çok rağbet görüyor?

Burun estetiği ameliyatı ya da rinoplasti, hastaların yüzlerine uyumlu ve güzel bir burun elde edilmesi amacıyla uygulanır. Ameliyat, burun yapısı içindeki kıkırdak ve kemik üzerinde değişiklikler yapılarak gerçekleştirilir. Pek çok kişi burunlarının biçiminden memnun değildir. Özellikle orantısız, büyük, geniş ya da kemerli burunlar birçok hastanın kendine güvenini ve sosyal yaşamını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Günümüzde, rinoplasti sayesinde bu kişiler aynaya baktıklarında hayal ettikleri burunlara kavuşabilmektedir.

Burun estetiği yaptırmayı düşünen adaylar ilk olarak kendi beklenti ve isteklerini belirlemelidir. Unutmamalısınız ki burun estetiği tamamen kişisel bir deneyimdir. Her hastanın burun şekli ve rinoplastiden beklentileri farklıdır. Tıpkı, doğal burunlarımız farklı olduğu gibi, rinoplasti sonrasında elde edeceğimiz yeni burun şekilleri de farklı olacaktır. Burada en önemli konu, her hastanın yüz şekline uygun ve mümkün olduğunca doğal bir sonuç ortaya çıkarmaktır. Bunun için de hasta ve doktor iletişimi son derece önemli rol oynamaktadır.

Herkes için ortak bir ideal burun yoktur. Ancak, rinoplastide dikkat edilen şey hastaların talepleri de göz önünde bulundurularak altın oran yakalayabilmektir. Estetik cerrahisi tamamen simetri, oran ve dengeyle ilgilidir. Bu nedenle, ameliyat öncesi değerlendirme ve planlama aşaması iyi bir sonuç için oldukça önemlidir. Bu ameliyat sonrasında, burnunuzda geri dönüşü olmayan veya çok zor olan değişiklikler meydana geleceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Şikâyetlerinizi ve isteklerinizi detaylıca ifade etmekten çekinmeyin.

Burun, yüzümüzün tam merkezinde yer aldığından en dikkat çekici bölgesidir. Ancak bunun yanı sıra, kimi hastalarda şekil bozukluğu solunum ile ilgili sorunlara da yol açmaktadır. Bu durumda rinoplasti ile septoplasti (fonksiyonel burun estetiği) birlikte gerçekleştirilebilir. Bu sayede, hastanın hem estetik bir buruna sahip olması hem de daha rahat ve sağlıklı bir şekilde nefes alması sağlanır.

Rinoplastinin bir diğer avantajı ise üst yaş sınırı bulunmamasıdır. Genel olarak hastaların 18 yaşını tamamlamış olmaları beklenir. Bunun nedeni ise hastanın ergenlik dönemini ve burun gelişimini tamamlamış olması gerekliliğidir. Ancak, hastanın fiziksel sağlığını ya da psikolojisini ciddi ölçüde negatif etkileyen bir durum söz konusuysa, ameliyat daha küçük yaşlarda gerçekleştirilebilir. Sağlık durumu iyi olan ve 18 yaşından büyük tüm hastalar burun estetiği yaptırabilirler.

Yaklaşık 4-5 saat süren operasyonun ardından, hastalar genellikle bir gün sonra taburcu edilir. Ameliyattan birkaç saat sonra ayağa kalkabilir ve herhangi bir komplikasyon yoksa yemek yemeye başlayabilirler. Yaklaşık 1 hafta-10 gün içinde ise iş hayatlarına geri dönebilirler. Aynı şekilde ameliyat sonrası oluşan morluk ve şişlikler de bu sürede büyük miktarda azalacak ve makyajla kapatılabilecek duruma gelecektir. Kısacası hastalar ameliyat sonrası kısa bir istirahattan sonra gündelik yaşamlarına rahatça dönerler.

Hastaların çok büyük bir kısmı burun estetiği sonrasında daha özgüvenli ve mutlu olduklarını belirtmektedir. Özgüvenli bireyler hayatlarının her alanında daha başarılı olurlar. Eğer siz de rinoplasti ameliyatı olmayı düşünüyorsanız, sıkı Covid-19 önlemleri altında güvenli bir ameliyat için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

PAYLAŞIN: