Neden Piezo Burun Estetiği Yaptırmalıyım?

Eklenme Tarihi: 10/27/2022

 

Piezo rinoplasti, ultrasonik dalgalar oluşturan bir cihaz yardımıyla, burun kemikleri yeniden şekillendirerek burnun görünümünü iyileştiren cerrahi bir tedavidir.

Bu devrim niteliğindeki yöntemle, çekiç ve keski kullanmadan burun kemiklerini yeniden şekillendirmek mümkündür. Operasyonun başarı oranı oldukça yüksektir ve geleneksel rinoplasti prosedürlerinde görülebilecek yumuşak doku hasarı gibi problemleri ortadan kaldırır.

Aslında tarihi 19. yy'a kadar uzanan Rinoplasti alanındaki bu gelişmiş metodun, işinin ehli bir cerrah tarafından uygulanması gereklidir.

Piezo Rinoplasti Uygulaması

Piezotom, ultrasonik dalgaları burnu çevreleyen yumuşak dokuya zarar vermeden kemiğe aktaran benzersiz bir cihazdır. Enerji sadece kemiğe aktarıldığı için istenmeyen bir yaralanma olmaz. Böylece dokularda beklenen ödem ve morluklar da az görülür. Piezotom cihazı, medikal modelleme sistemleri gibi birçok niş özelliğe sahiptir.

Piezo teknolojisi açık ve kapalı rinoplasti yöntemlerinin ikisinde de uygulanabilir. Genel anestezi altında gerçekleştirilir ve sonucunda daha az hassasiyet ve daha hızlı bir iyileşme süresi beklenir.

Piezo cihazıyla ayrıca daha hassas kesiler yapıldığından, bu prosedürle burun yapısı üzerinde daha net sonuçlar alınabilir. Cerraha sağladığı bir diğer kolaylıksa kesilerin doğrudan görüş altında yapılmasıdır. Bu sayede kemikler, keski kullanılırken olabileceği gibi istenmeyen bir hasarla karşı karşıya kalmaz.

Piezo Rinoplastinin Avantajları

Piezo burun estetiği, kayda değer faydaları bulunan bir tedavi tekniğidir. Cerrahların bir mini çekiç veya törpüye ihtiyaç duymadan burun kemiğini daha hassas bir şekilde kesmesini veya çıkarmasını sağlar. Başlıca avantajları şunlardır:

  • Klasik bir rinoplasti ameliyatında kullanılan aletlerden kaynaklanan istenmeyen pürüzleri ortadan kaldırır
  • Daha hızlı ve daha rahat bir iyileşme süreci sağlar
  • Çevre dokular, damarlar ve sinirler üzerindeki ameliyat sonrası travmaların görülme oranını en aza indirir
  • Kan kaybı ihtimalini ve iltihap riskini azaltır
  • Geleneksel rinoplastiden daha az invazivdir
  • Daha doğal sonuçlar alınması mümkündür

 

Çevre deri ve dokular etkilenmeden burnunun boyutunu veya şeklini geliştirmek isteyen herkes Piezo rinoplasti adayı olabilir.

Piezo ultrasonik rinoplasti; asimetriyi ortadan kaldırmak, solunum yetisini geliştirmek, burun ucu görünümünü iyileştirmek, burun sırtı kamburluğunu azaltmak, burun köprüsündeki kemik kusurlarını düzeltmek ve burun piramidini yeniden tasarlamak gibi farklı ihtiyaçlara karşılık verebilmektedir.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: