Rinoplasti

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Yüzdeki tüm organların, yapıların belirli oranlarda ve açılarda olması durumunda güzellik kavramı ortaya çıkar. Bu olguların doğuştan ya da sonradan herhangi bir sebeple değişmesi halinde kişinin yüz ifadesi değişir.

Şekilsiz bir burun yüzde gereğinden fazla rol çalmaya başlar, daha sert bir ifade oluşabilir, kızgın ve sinirli bir görünüm ortaya çıkabilir.

Bu şekilde yüz ifadesinin değişmesi halinde, gözler, dudaklar kendini ifade edemez.

Rinoplasti yüzdeki yapıların olması gerektiği oranlarda düzeltilmesini sağlayan, burun şeklini düzelterek gözlerin, dudakların, yüz ifadesinin, gülüşün anlamlı olmasına yardımcı olan estetik bir operasyondur.

Rinoplasti Herkese Aynı Şekilde Uygulanabilir Mi?

Kesin olarak rinoplasti ameliyatının herkese aynı şekilde yapılamayacağını söyleyebiliriz.

Yüz yapısı herkesin bir anlamda kartviziti olduğundan, farklı yapıya sahip olup, herkesin burun şekli kendisine özeldir.

Bu nedenle rinoplasti hem kişinin beklentilerini yansıtacak hem de yüz yapısına uygun olacak şekilde burun şeklini oluşturur. Her operasyonda kişiye özel olan planlama yapılarak, bunun dâhilinde işlemler yapılır.

Böylece rinoplasti neticesinde doğal görünebilen, dışarıdan bakıldığında güzel denilecek burun şekli oluşturulur. Buna estetik cerrahın bakış açısı, deneyimi, estetik algısını kullanabilme yeteneği etkili olmaktadır. Her şey doğru yapılırsa, ikinci bir ameliyata gerek olmadan doğal, düzgün, şık görünen bir burun şekli oluşturulabilir. Yeni burun şekli herkesin kendi yüzünün bir parçası olacak şekilde olmalıdır. Kısacası her yüze ayrı bir burun yapılmaktadır.

Rinoplasti Ameliyatına Karar Vermek

Bazı insanların sahip olduğu büyük burun onlara karakteristik bir özellik kazandırır. Bu nedenle büyük burun onlar için önemlidir. Ancak bazı kişiler de küçük sorunları bile sorun haline getirir, daha küçük bir burun şekline sahip olmak için rinoplasti ameliyatı kararı alırlar.

Burnumuzun ruhumuzda ve iç görümüzdeki izdüşümü hepimizde farklıdır.

Gerçekten burun yapısı vücudun karakteristik özelliklerini yansıtan sembolik bir yapıdır.

Erkeklerde burun olması gerekenden daha küçük olursa, vücudun gücünü azaltan bir yapı haline gelir.

Bu konuda yüz karakter uzmanları, kadınlardaki küçük ve kalkık burnun zarafet ve sahip olunma isteğini ifade ettiğini, kemerli erkesi burnun ise sert ve güçlü yüz hatları olan kadını ifade ettiğini belirtirler.

Bu yüzden rinoplasti ameliyatına karar verenler, nasıl bir değişiklik istediklerine ve bununla yaşamlarında hangi olumsuzlukların düzeleceğinin bilincinde olmalıdır.

Rinoplasti Ameliyatıyla Neler Elde Edilir?

rinoplasti

Rinoplasti

Rinoplasti ameliyatı olan kişiler, burun yapısındaki değişikliklerin iş yaşamındaki sorunlarını çözmeyeceğini, kötü gidişatı olan sosyal ilişkilerini düzeltmeyeceğini bilmelidir. Böyle bir beklenti içinde olunmamalıdır.

Bu ameliyat kişinin sadece kendine olan öz güvenini artırır, daha genç ve taze bir görünümde olmasına yardımcı olur.

Burun cerrahıyla sağlıklı bir iletişim kurulması, ameliyatın sağladığı yararların daha iyi anlaşılmasını sağlar. Yaşamın üç boyutlu yaşanması, rinoplasti ameliyatının da üç boyutlu değerlendirilmesini sağlar.

Ameliyatla doğal, düzgün, güçlü, şık bir burun elde edilirse, yaşamın içine dâhil olabilir. Operasyonda yapılan müdahaleler sonucunda, burundaki yapay sonuçlar değişimler ile başarısız bir müdahaleden söz edilir.

Rinoplasti Ameliyatından Önce Yeni Burun Şekli Bilinir Mi?

rinoplasti nedir

Rinoplasti öncesinde hastanın muayene edilmesi, farklı açılardan çekilen fotoğraflarla bilgisayar ortamında değerlendirme yapılarak, ameliyattan sonraki yeni burun şekline oldukça yakın olan bir görünüm elde edilir.

Bunun sağlanması için burun cerrahının bu alandaki deneyimi oldukça önemlidir. Bilgisayar programıyla gerçekleştirilen değişimler daha kolay olduğundan, rinoplasti ile uygulanabilecek burun şekline uygun olan burun şeklinin ameliyat öncesinde hastayla paylaşılması ve birlikte dizayn edilmesi gerekmektedir.

Bu şekilde olmadığı takdirde, hasta ve hekimin birbirlerini anlaması ve ortak konularda uzlaşması oldukça zordur. Burun şeklinin değiştirilmesinde yapılan ilk ameliyat gerçekten bir şanstır, pek çok değişiklik oldukça etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Çünkü revizyon yapılan ikincil ameliyatlarda anatomik planların bozulduğu, daha zorlu, geniş cerrahilere ihtiyaç duyulur.

Tecrübeli, düzgün, ehil ellerde ilk ameliyat planlamasının doğru olması çok önemlidir.

Rinoplasti Ameliyatında Nefes Alma Sorunları Düzeltilebilir Mi?

Rinoplasti operasyonunda burundaki eğrilikler, nefes alma sorununa neden olabilecek septum deviasyonu, burun eti büyümesi, travma nedeniyle oluşan sorunlar giderilebilir.

Dışarıdan bakıldığında güzel denilebilecek, doğal görünümde olan, yüzle uyumlu burun şeklinin oluşturulması sırasında, burun solunum fonksiyonları korunmalı ve var olan solunum sorunları da giderilmelidir.

Eğer doğru işlemler yapılırsa baş ağrısı, boğazda ağrı, sesli solunum, horlama gibi sorunlarda giderilmiş olur.

  • Rinoplasti sonrasında burun çökmesi, burun düşmesi gibi sorunlar oluşur mu?

Benim için tüm rinoplasti operasyonları birer yeniden yapılandırma operasyonlarıdır.

Bir ömür boyu ayakta kalan, düşmeyen, çökmeyen, cildin daimi yoğun kontraksiyon etkilerine karşı koyabilmesi için yeni estetik burunu hastanın kıkırdak dokuları ile sağlam bir şekilde desteklemek gerekmektedir.

Bu uzun yıllar tecrübeler ile gelinen yeniden yapılandırma noktasıdır. Böylece ameliyat planının doğru yapılması, burun yapısının iyi analiz edilmesi, operasyonun başarılı bir şekilde geçmesi ve ameliyattan sonra hastanın gereken destekleyici tedbirleri almasıyla burun düşmesi, burun çökmesi gibi sorunlar yaşanmaz.

  • Rinoplasti ameliyatında plastik burun alçısı kullanılır mı?

Ameliyatın ardından yeni oluşturulan burun yapısının stabilizasyonunda plastik kalıp ya da burun alçısı kullanılmalıdır.

Bu uygulama yeni burun şeklinin ilk bir hafta on gün boyunca korunması için yapılır.

Eğer ameliyat sırasında burundaki işlemler az olursa, nadiren burunda bandajlama uygulaması yapılır. Burun alçısı yeni burun şeklinin oturmasından sonra çıkarılır.

  • Rinoplasti sonrasında ne zaman spor yapılabilir?

Rinoplasti ameliyatından sonra dokunun iyileşmesi için belirli bir süre geçmelidir. İlk ayın sonunda hafif egzersizler yapılabilir.

Sportif faaliyetlerde buruna herhangi bir darbenin gelmemesi için gereken çaba gösterilmelidir.

Havuza denize girmek için en az 1- 1.5 ay süre geçmelidir.

  • Rinoplasti ile oluşturulan burun dengeli olmak zorunda mıdır?

Rinoplasti estetik yüz cerrahisindeki en zor operasyondur. Burun cerrahının başarılı ve özelleşmiş olması, kendisinin bu alanda uzun yıllar deneyime sahip olmasını gerektirir.

Her cerrahın zamanla geliştirdiği kendine has olan metodları vardır. Bu nedenle rinoplasti ameliyatındaki doktor seçimi çok önemlidir.

Dengeli bir burun oluşturulması rinoplastinin temelinde vardır. Çünkü bu operasyonlar sadece burun küçültme ya da büyültme amacını taşımaz.

Burun şekliyle birlikte yüzde bulunan yapıların açıları oranlanır, bu yapılarla bir denge kurulur. Yani doğal görünen, fonksiyonlarını yerine getiren burun sahibi olursunuz.

  • Rinoplasti ameliyatı kaliteli bir yaşam sağlar mı?

İnsanlar yaşamlarında kaliteyi yakalamak için, kendilerine özgüven duymalıdır. Bu yüzden estetik cerrahinin yaşamdaki yeri unutulmamalıdır.

Rinoplasti ameliyatındaki başarının mimarı hasta doktor iletişimidir.

Bu sayede sonuçtan herkes memnun kalır. Hasta ne istediğini bilir, yapılacak değişime kendini hazırlar, doktor ise hastasını iyi anlar ve hastasının istediklerini ve tıbbi gereksinimleri ve cerrahi yeteneklerini doğru tespit eder.

Bu unsurlar sayesinde yeni burun şekli başarılı şekilde ortaya konur. Böyle bir operasyon herkese önerilebilir, yaşam kalitesini arttırır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz.

PAYLAŞIN: