Rinoplasti (Burun Estetiği) Ameliyatının Amacı Nedir?

Eklenme Tarihi: 2/12/2016

 

Burun, yüzde estetik olarak en çok dikkat çeken organdır. Düzgün bir burun tüm yüze doğal bir denge ve uyum verir.

Burnun dış şekil bozuklukları ise yüzün genel ifadesini bozar, gereğinden fazla olumsuz dikkat çeker ve yüzün diğer alanlarından rol çalar. Estetik burun ameliyatının temel amacı, estetik ve fonksiyonel açıdan burnun yüze yaptığı katkıyı uyumlu, dengeli ve hoş bir hale getirmektir.

Ameliyat öncesi hasta ve cerrah beklentilerini karşılıklı olarak konuşup netleştirmelidir.

Rinoplasti (Burun Estetiği) Ameliyatının Amacı Nedir?

Değişik açılardan çekilen dijital fotoğraflar üzerinde, hasta ve doktorun beraber çalışarak arzu edilen şeklin belirlenmesi gerekir. Hastalar kimi zaman gerçekleşmesi mümkün olmayacak beklentilerle estetik burun ameliyatı olmak isterler. Çok eğri ve kötü görünümdeki bir burnun estetik ameliyatla bir anda mükemmel hale getirilmesi talebi veya burnun aşırı küçültülmesinin istenmesi buna örnek verilebilir.

Tecrübeli ve ehil cerrahlar, ayakları yere basmayan taleplerle gelen hastaları haklı olarak ameliyat etmekten kaçınırlar. Rinoplasti ameliyatının yanında göz ardı edilmemesi gereken en önemli amaç, burun fonksiyonlarını korumak ve kayıplarını yerine koymaktır.

Ameliyat öncesinde yapılan ayrıntılı burun muayenesi sonrasında tespit edilen septum eğriliği, konkalarda aşırı büyüme, içi hava dolu konka (konka bülloza), nazal polip, kronik sinüzit gibi patolojiler de aynı seansta müdahale edilerek, hastanın hem fonksiyonel hem de doğal bir buruna kavuşturulması sağlanmalıdır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: