Rinoplasti Fiyatlarında Neler Etkilidir?

Eklenme Tarihi: 2/26/2021

 

 

Burun estetiği son yıllarda estetik dünyasında en çok rağbet gören operasyonların başında gelmektedir. Kemerli, fazla uzun, büyük veya eğri bir burun pek çok kişi için aynaya baktıklarında mutsuzluk sebebi olabilir. Bunun yanı sıra burunun yapısından kaynaklanan sorunlar nedeniyle nefes almakta güçlük çeken hastalar da rinoplastiye başvurmaktadır. Uzman doktorların güvencesiyle gerçekleştirilen iyi bir rinoplasti ameliyatı ise tüm bu sorunları kökten çözmektedir.

Kişinin özgüvenini arttıran ve hayat kalitesini yükselten burun estetiği fiyatlarında birçok farklı etken olabilir. Bu nedenle sabit bir fiyat arayışında olmak doğru değildir. Tek bir ideal burun şekli yoktur. Bu her hasta için yüz şekline ve beklentilerine göre farklılık gösterecektir. Kimi hastalar daha küçük ve kalkık bir burun isterken, kimileri daha doğal duran bir burun isteyebilir. Bu nedenle, rinoplasti kişiye özel bir değerlendirme ve uygulama gerektirmektedir. Operasyonun zorluk derecesi hastadan hastaya değişeceği için aynı doktor için bile sabit tek bir fiyattan söz etmek olası değildir.

Ameliyat Öncesi İyi Bir Araştırma Yapın

Hastalar ameliyat öncesinde iyi bir araştırma yapmalıdır. Fiyattan ziyade operasyonu gerçekleştirecek olan doktorun burun estetiği konusunda deneyimi ve başarısı en önemli ölçüt olmalıdır. Doktorun revizyon istatistikleri, hasta memnuniyeti, kullandığı teknoloji ve ekipmanlar, ameliyatın yapılacağı hastane ve hastanenin donanımı, doktorun ekibi gibi birçok belirleyici faktör bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki amacınız tek bir ameliyatla hayalinizdeki buruna kavuşmak ve hiçbir aksilikle karşılaşmamaktır. Dolayısıyla fiyat araştırması yaparken tüm bu ölçütleri göz önünde bulundurarak alanında en iyi doktorlarla görüşmek sizin için en iyisi olacaktır.

Doktorunuzu Ücretine Göre Değil Başarısına Göre Seçin

Doktorunuzla ameliyat öncesi ve sonrasında uzun bir süre iletişim içerisinde olacağınızı ve rutin kontroller için bir araya geleceğinizi aklınızda bulundurun. Doktorunuz hem sizin sağlık geçmişinize, hem burun yapınıza hem de beklentilerinize göre bir değerlendirme yapacak ve size bir fiyat sunacaktır.

Ameliyatınızı gerçekleştirecek olan doktorun estetik algısının ve kullandığı tekniklerin sizin için uygun olduğundan emin olun. Uygulama sonrası burnunuzda geri dönülmez değişikler olacaktır. Sonrasında yapılacak revizyon ameliyatları ise ancak küçük değişikler sağlayabilir.

Çok düşük ücretlerle gerçekleştirilen operasyonlarda kullanılan malzemelere ve hijyen şartlarına güvenilemez. Hastalar önceliklerini belirleyip kendi bütçelerine göre bir doktor seçimi yapmalıdır. Eğer operasyon tamamen estetik kaygısıyla yapılıyorsa ve hastanın bütçesi yeterli değilse bir süre beklemeyi düşünebilir. Burnunuzun yüzünüzün en dikkat çeken ve karakteristik organı olduğunu unutmayın. Beklediğiniz gibi sonuçlanmayan bir rinoplasti cerrahisi sizi tam tersine daha mutsuz edebilir. Bu kez burnunuzu düzelttirmek için daha fazla para harcamanız gerekeceği gibi bu süreç sizin için yıpratıcı olacaktır.

Bütçenizi aşan durumlarda eğer mümkünse sigorta şirketlerine başvurmayı deneyin. Eğer ameliyatın yapılış amacı solunum yolu ile ilgili veya herhangi bir sağlık sorununu çözmeyi kapsıyorsa sigorta şirketler ameliyat ücretinin bir kısmını karşılayabilir. Tamamen estetik amaçlı yapılan rinoplasti operasyonlarında ise bu durum ne yazık ki söz konusu değildir.

Sonuç olarak hastalar rinoplastinin uzun bir süreç olduğunu bilmeli ve ameliyat sonrası dönemin önemini de göz ardı etmemelidir. Bu anlamda öncelik bu operasyonu en ucuza mal etmek değil en doğru doktoru bulmak olmalıdır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: