Selçuk İnanlı

Eklenme Tarihi: 6/29/2016

Estetik burun ameliyatları arasında ileri derecede eğri burun sorunu, tedavi açısından en zorlu konulardan birisi.

İleri derecede eğri burunları düzeltmeye yönelik bulduğu tekniğini, 2013 yılından beri hastalarına uyguladığını belirten Prof. Dr. Selçuk İnanlı, eğri burun estetiğinde bulduğu yöntemin bu konuda etkin bir yöntem olduğunu ve detaylarını açıklıyor. 

İleri derecede eğri burun estetiği konusundaki kombin yöntemini ve tedavi sürecini ise şöyle özetliyor; "Eğri burunları düzeltmek, basit bir kemeri ve hafif kavisleri olan bir burunu düzeltmekten çok daha farklı cerrahi teknikler içeriyor. Tüm dünyada uzun zamandan beri burun estetiğinde eğri burunların düzeltilmesi ciddi yer işgal eden ve pek çok cerrahi tekniğin geliştirildiği alanlardan birisidir. Birçok yöntem olmasına karşın başarılı tekniklere az rastlanmaktadır. Bu nedenle eğri burunların düzeltilmesinde daha farklı bir tekniği kombin olarak diğer tekniklerle birlikte uygulayarak tıp dünyasına sunmak istedim. Eğri burunlarda daha önce denenmemiş yeni bir bakış açısı getirdik. Bu operasyonlar yapıldığında daha etkin sonuçlar elde edildiği görülüyor.

Yaptığımız teknikte özellikle burunu 3 temel parçaya ayırıyoruz. Kıkırdak, kemik ve burun ucundaki kıkırdak çatı olarak düzenleme yapıyoruz. Eğri burun sorunlarında bu 3 alanda da sorun oluyor. Geliştirdiğimiz teknik bu 3 alandaki eğrilikleri teker teker inceleyip bu alanlara özel olarak çözümler üreten bir teknik ve kombine bir yaklaşım." 

Eğri burunlar nefes alma sorununu ortaya çıkarıyor

Eğri burun estetiği yaptırmaya gelen hastaların beklentilerinin büyük olduğunu açıklayan İnanlı, eğri burunlarda hastaların yüzlerindeki asimetrik bölümlerin olduğunu ve burun estetiği yapılsa bile bu simetrinin düzelmeme gibi olasılıkların hastalara söylenmesi gerektiğinin altını çiziyor.  

2013'ten beri eğri burunlar için yeni geliştirdiği tekniği, hastalarında özellikle iç kemik yapısında kullandığı Piezo Mikrometrik Burun Estetiği ile birleştiren Prof. Dr. Selçuk İnanlı, özellikle eğri burun estetiğinde hastaların ileri derecede nefes alma zorluklarının olduğunu anlatıyor.  

Hastaların nefes alamama problemleri konusunda geliştirdiği eğri burun estetiği tekniğinin ise içten dışa doğru yaptıkları operasyonlar sayesinde hastalara kolaylık sağladığını vurguluyor.
Eğri burun estetiğinde hastalara gerçekdışı beklentiler vaad edilmemeli!

Yapısal sorunların yapısal çözümlerle giderilebildiğini açıklayan Prof. Dr. Selçuk İnanlı, burun içinden dışarıya doğru bir bütün olarak yapısal sorunları çözdüklerini sözlerine ekliyor ve şöyle devam ediyor; "hastaların burun gelişimi kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşında gelişimini tamamlıyor. Hastaların bu yaşlardan önce eğri burun sorunlarına müdahalede bulunmayı doğru bulmuyoruz. 

Eğri burunlarda hastalara beklentilerinin üzerinde sonuçlar vaad etmemek gerekiyor. Eğri burun sorunu dışında hastaların yüzündeki asimetri ileri düzeyde olduğundan burun düzelse bile yüzdeki asimetriye dokunmamız söz konusu olmuyor. 

Hastaların eğri burun estetiği yaptırmaya karar verdiğinde başvurdukları hekimlerde dikkat etmesi gereken noktalar ise şöyle; hekim tarafından yüzdeki asimetrilerin not edilmesi, burun içindeki yapıların kontrol edilmesi ve hastaya gerçekdışı beklentilerin sözlerinin verilmemesi konusunda dikkat edilmesi gerekiyor.

PAYLAŞIN: