Yüz estetiği ile ilgili merak edilen konular

Eklenme Tarihi: 2/11/2016

 

Yüz germe ameliyatı ile yüz ve boyun derisindeki sarkıklık giderilir. Varsa çene altındaki yağlanma giderilir. Derialtı dokusu takviye edilir.

Sarkmış ve aşırı kırışıklıklar oluşmuş yüz ve boynun deri ve deri altı dokusunun gerilerek düzeltilmesi işlemidir. Genellikle 40 yaş üstü kadın ve erkeklere uygulanır.

Operasyon bir kaç saat sürer. Sakinleştirici ile birlikte lokal anestezi veya genel anestezi kullanılır. Hasta genellikle ayakta tedavi edilir. Bazı hastaların 1-2 gün yatması gerekebilir.

Ciltte geçici morluk, şişme, uyuşukluk, hassasiyet, gerginlik hissi, cilt kuruluğu gibi yan etkiler olabilir. Erkeklerde ise, sakal bölgesi derisinin yer değişikliği ile daimi olarak kulak altı bölgenin traş edilmesi gerekliliği Yüz Estetiği doğabilir.

Yüzü kontrol eden sinirlerde zedelenme (genellikle geçici fakat kalıcıda olabilir) enfeksiyon, kanama, yaranın kapanmaması, aşırı iz kalması, saç bölgesinde asimetri veya değişiklik gibi riskler görülebilir.

Hasta, 10 ile 14 gün sonra iş hayatına dönebilir. Morluk 2 ile 3 haftada geçer. Birkaç ay güneşe maruz kalınmaması zorunludur. Sonucun sürekliliği genellikle 5 ile 10 yıl arasındadır.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: