Yüz Germe Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Eklenme Tarihi: 4/24/2022

 

Yüz germe, yaşlanma belirtilerinin önüne geçen ve daha estetik bir yüz görünümüne kavuşmanızı sağlayan operasyonları ifade eder. 

Popülerliği giderek artan yüz germe uygulamaları artan imkânlar ve yenilikler sayesinde artık çok daha kolay ve etkili şekilde yapılmaktadır. Elbette, işin uzmanı bir doktor ve nitelikli ekip zaruridir. Bu ameliyatın çeşitleri, kimler için uygun olduğu, komplikasyonları, iyileşme süreci ve kalıcılığı gibi konular özelinde detaylı bilgi vermek de bu bakımdan önem arz eder. Ameliyatlı ve ameliyatsız şekilde uygulanabilen yüz germe işlemleri hakkında gerekli bilgiye sahip olmanız hem beklentilerinizi netleştirmenize hem de öncesi-sırası-sonrası süreçlerde daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. 

Fakat öncelikle, yüz gerdirme nedir ve kimlere uygulanır gibi daha temel soruları yanıtlamak faydalı olacaktır. Yüz germe operasyonları, genellikle belli bir yaştan sonra belirginleşen ve artan, derideki kırışma, gevşeme, sarkmaları gidermek için tercih edilir. Bununla birlikte, yüz gerdirme operasyonları için net bir yaş sınırı ya da aralığı vermek pek doğru değildir. Kişinin, yüzünde yaşlanma belirtilerini fark etmiş olması ve yüzünün daha yorgun göründüğünü düşünmesi bu uygulamalara yönelmesinde etkilidir. Hızlı kilo verme operasyonlarından sonra da yüz germe sıkça akla gelmektedir. Yapılan başvuru sonrası kişinin talepleri dinlenir, gerekli test / muayeneler yapılır. Bunların neticesinde operasyona uygunluğa karar verilmesi yeterlidir. 

Yüz Germe Ameliyatı Öncesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüz germe ameliyatı öncesinde, her operasyonda olması gerektiği gibi, ilkin hastanın işleme hazır olması sağlanır. Muayene sonucunda hastaya özel planlama yapılır. Yüz germe çeşitleri hakkında kapsamlı bilgilendirme sağlanır. Yaşlılık etkilerini azaltan bu operasyon sürecinde neler yapılacağından ve işlemin aşamalarından bahsedilir. Hem operasyon hem de iyileşme süresinin ne kadar olacağı, devam eden süreçte hastaya ne gibi avantajlar sağlayacağı aktarılır. Hastanın psikolojik olarak da sürece hazırlıklı olabilmesi adına bu bilgilendirmelerin yapılması çok önemlidir. 

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yüz germe uygulaması sonrası iyileşme evresi başlar. Ameliyat yaklaşık olarak 2 ila 6 saat aralığında sürmektedir. Uygulamanın sonrasındaki gün de genellikle hasta taburcu edilir. Operasyon sonrası değişikliğin fark edilmesi ise yaklaşık bir ay sürer. Elbette, tüm bunlar hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilir. Yüz germe ameliyatı sonrasına dair öne çıkan ve dikkat edilmesi gereken diğer faktörler:

  • Ameliyattan kısa süre sonra yüzün yoğun güneş ışınlarına maruz kalmaması tavsiye edilir.
  • İlk etapta bölgesel morluk ve şişlik olması normaldir. Bu dönemde, fiziksel hasar meydana gelmemesi adına, hastadan boyunluk takması istenir.  
  • Yüz germe ameliyatlarının sonuçları uzun sürelidir. Bununla birlikte, kişinin fiziksel yapısı ve yaşam koşulları da kalıcılık üzerinde etkilidir.
  • Stresli yaşam tarzından kaçınmanız, yoğun sigara ve alkol tüketmemeniz önemlidir. 
  • Ameliyat olduktan sonra kişisel bakım gerekliliklerini ihmal etmemeniz, özellikle orta ve uzun vadede avantaj sağlayacaktır.
  • İlk birkaç hafta zorlayıcı fiziksel aktivitelerden kaçınmanız, güneşe çıkacaksanız yüksek faktörlü koruyucu kremler kullanmanız önerilir.

Hassas bir uygulama olan yüz germe operasyonu ile yaşlılık belirtilerinin önüne geçebilir, daha estetik bir yüz görünümüne sahip olabilirsiniz.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: