Yüz Germe Ameliyatı Hakkında En Çok Merak Edilenler

Eklenme Tarihi: 5/9/2022

 

Hem kadın hem de erkek hastalar arasında oldukça popüler olan estetik cerrahi operasyonlarından biri de yüz germe ameliyatıdır. Yüz germe operasyonu, tüm orta yaşlı kişilerin ortak şikayeti olan kırışık ve sarkıkları ortada kaldırarak hastaların daha genç ve çekici bir görünüme kavuşmasını sağlar. Uzun yıllardan beri klasik yöntemle uygulanan yüz germe ameliyatı günümüzde, bu yöntemin yanı sıra, endoskop eşliğinde gerçekleştirilen yöntemle de uygulanabilmektedir. 

Bu yazımızda yüz germe operasyonu hakkında hastalarımızın en çok sorduğu beş soruya cevap vereceğiz.

  • Yüz Germe Ameliyatında Risk Var Mı?

Yüz germe operasyonu yaptırmak isteyen hastaların bilmek istediği ilk şey ameliyatın herhangi bir risk taşıyıp taşımadığıdır. Cerrahi bir işlem yaptırmak demek genel anestezi almak demektir; genel anestezi her zaman için az da olsa risk taşır. Fakat bu çok küçük bir ihtimaldir. Ameliyat işinin ehli ve becerikli bir cerrah tarafından gerçekleştirildiği sürece bir şeylerin ters gitme olasılığı neredeyse yok gibidir. 

  • Yüz Germe Ameliyatı Kalıcı Sonuçlar Verir Mi?

Vücudumuzda en çabuk yaşlanan bölge ne yazık ki yüzümüzdür. Yüzdeki yaşlanma belirtileri çoğu zaman kişiyi gerçekte olduğundan daha yaşlı göstermektedir. Yüz germe ameliyatı yaşlanma etkilerini uzun bir müddet ortadan kaldırmakla birlikte, yaşlanmayı durduramaz. Genel olarak ameliyat etkilerinin 5-10 yıl kadar kalıcı olacağını söyleyebiliriz. Cildinize iyi davranırsanız ameliyat sonuçları 10 yıldan uzun süre bile ilk günkü gibi kalabilir. Ameliyat sonuçları etkisini yitirdiğinde cerrahi işlem tekrarlanabilir veya medikal yöntemler uygulanabilir.

  • Öyleyse, Yüz Germe Ameliyatından Neler Beklemelisiniz?

Her cerrahi prosedüre gerçekçi beklentilerle girmekte yarar vardır. 20 yıl önce hayal bile edilemeyen sonuçları bugün modern tıp ve gelişen teknoloji sayesinde kolayca elde edebiliyoruz. Fakat tıbbın da belirli sınırları olduğunu unutmamak gerekir. Yukarıda belirttiğimiz gibi, yüz germe ameliyatı mucizevî bir şekilde yaşlanmayı durduramaz sadece yaşlanma belirtilerini iyileştirebilir. Gerçekçi beklentilerle girdiğiniz ve iyi bir plastik cerrah tarafından gerçekleştirilen yüz germe ameliyatı özgüveninizi yeniden kazanmanızı ve daha mutlu olmanızı sağlayacaktır. 

  • Ameliyat bitti. Peki, Şimdi Hastaları Nasıl Bir Süreç Bekliyor? İyileşme Süreci Nasıl İşliyor?

Yüz germe ameliyatı ağrılı bir operasyon değildir. Ameliyattan sonraki ilk günler bile hastalar acı çektiklerini söylemezler. Çoğu hastayı asıl rahatsız eden şey işlemden sonra oluşan şişlik ve morluklardır. Bir-iki hafta içinde bu morluk ve şişlikler kademeli olarak azalmaya başlasa da, tamamen yok olmaları daha uzun sürebilir. Bu süreç hastadan hastaya değişmektedir. İyileşme sürecinde on beş gün yorucu ve aktivitelerden uzak durmak ve cildi güneşe karşı korumak büyük önem taşımaktadır. Güneş hem ödemi arttırabilir hem de yara oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle, gün içinde dışarı çıkmak zorunda kalırsanız mutlaka yüksek korumalı güneş kremleri tercih etmelisiniz. 

  • Peki ya Yara İzleri?

Yüz germe ameliyatında, kulağın önünden başlayıp arkasında biten bir kesi yapılır. Ameliyattan sonra yara izi kalsa bile, bu iz saçların arasına kolayca gizlenebildiğinden dolayı sorun yaratmaz. Yara izi ortalama dört hafta içinde silikleşmeye başlar ve tamamen iyileştikten sonra neredeyse hiç göze çarpmaz.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz. 

PAYLAŞIN: