Yüz Germe Teknikleri Nelerdir?

Günlük yaşamda görülen stres, yaşlanma ve kozmetik ürünlerinin zamanla ortaya çıkardığı birtakım sorunlar yüzde kırışıklık gibi nedenlere sebebiyet veriyor. Bu durum birçok kişinin psikolojik anlamda rahatsız olmasını sağladığı için yüz germe konusunda geliştirilen yeni teknikler ile yüzdeki kırışıklıklar tarihe karışıyor.

Yaşlanmaya bağlı olarak cilt hücrelerinin azalması ve tahribe uğraması gibi nedenlere bağlı olarak ciltte bir takım kırışıklık şikayetleri meydana geliyor. Yaşlanmaya bağlı olarak gelişen kırışıklıklar için yüz germe yöntemleri uygulanıyor. Yüzün deri kısmının altından uygulanan yöntem ile yüzlerdeki kırışıklık son buluyor.

Genellikle cilt altındaki yağ hücrelerinin azalması ve yok olması cildin kurumasına ve bu da doğal olarak cildin kırışmasına neden oluyor. Bu nedenle cilt altına uygulanan yağ takviyesi ile cilt kırışıklığı sorunları tamamen bitiyor.

Kimlere Yüz Germe Operasyonu Yapılır?

Yüz germe operasyonu birtakım özelliklerin ve şartların gerçekleşmesi durumunda uygulanabiliyor. Orta yüz bölgesinde sarkma şikayeti olan kişiler ile gözün alt kapaklarının alt kısmında meydana gelen kırışıklıkları olan kişilere yüz germe operasyonları yapılabiliyor. Aynı zamanda burun kısmından ağzın köşesine kadar derin çizgileri olan kişiler ile yer değiştirmiş ve sarkmış yağları bulunanlara yüz germe operasyonları rahatlıkla uygulanabiliyor. Bazı kişilerde görülen alt yüz kısmındaki kas elastiki özelliğinin kaybolması yüz germe operasyonları ile giderilebiliyor.

Yüz germe operasyonları lokal anestezi eşliğinde yapılarak kişilerin operasyonlarının çok daha sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasını sağlıyor. Ancak bazı durumlarda hastalara genel anestezi de yapılabiliyor. Yüz germe operasyonunun süresi yaklaşık olarak 3 ile 5 saat arasında gerçekleşiyor. Hastaların hastanede kalış süresi ise operasyon sonrası kontrol amaçlı sadece bir gündür.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Gelişmeler

Yüz germe operasyonu biter bitmez yüz hafif baskılı bir bandaj ile sarılıyor. Bu bandaj iki gün boyunca hastaların yüzünde kalması gerekiyor. Ameliyat sonrasında hastaların yüz bölgesinde hafif şiddetli ağrılar görülebiliyor. Doktor tarafından verilen ağrı kesiciler ile bu rahatsızlık hissi hissedilmeden tedavi süreci tamamlanıyor.

Ameliyat sonrasında yüzde görülen şişlikler bir veya iki gün içerisinde etkisini kaybederek azalmaya başlıyor. Yüzün normal haline tam anamı ile gelmesi süresi ise 2 ile 4 ay arasında gerçekleşiyor. Yüz germe ameliyatları sonrasında doktor hastalarından belirli işlemleri yapmasını isteyebilir.

Ameliyattan sonraki ilk üç gün yüz mimiklerinin hareket ettirilmemesi isteniyor. Ancak üçüncü günden sonra yüzün rehabilite edilmesi için mimik hareketleri ile egzersizler yapılması isteniyor. Ameliyat sonrasında hastaların yüz bölgelerini tam anlamı ile zorlamamaları gerekiyor. Zorlanma durumunda yapılan işlemler boşa giderek yüz germe operasyonlarının başarısız olmasına neden olabiliyor.

Hangi Durumlarda Yüz Germe Operasyonu Yapılmaz?

Yüz bölgesinde herhangi bir alerjik durum söz konusu ise ve bu nedenden dolayı bir tedavi başlamış ise tedavi bitene kadar yüz germe operasyonu yapılmıyor. Böyle bir durumda hastanın tedavi süreci doktor tarafından yakından takip ediliyor.

Konsültasyon ve tedavi için Prof.Dr.Selçuk İnanlı klinik ile iletişime geçebilirsiniz.

PAYLAŞIN: