Hangi Mevsimde Burun Estetiği Yaptırmalıyım?

Eklenme Tarihi: 4/5/2024

Hangi Mevsimde Burun Estetiği Yaptırmalıyım?

Burun estetiği yaptırmak planlarınız arasındaysa, ne zaman yaptıracağınızı düşünüyorsunuzdur. Makalemiz rinoplasti için doğru mevsimi bulmanıza yardımcı olacak.

Burun estetiği yaptırmak isteğiyle araştırma yaptıysanız, arama motorlarında “hangi mevsimde burun estetiği yaptırmalıyım” şeklinde yapılmış aramalar görürsünüz. Örneğin pek çok kişi yaz aylarında rinoplasti yaptırmanın yanlış olduğunu savunmaktadır. Burun estetiği genel olarak yılın her döneminde yapılabilmektedir. Yazın burun ameliyatı olmaz kaygısı yersizdir. Yine de en uygun dönemlerin bahar ve kış ayları olduğu söylenebilir.

Burnunuzun yapısı özeldir ve burun estetiği de size özel gerçekleştirilir. Cerrahi işlem öncesi burun ve yüz yapınızı detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir. Bunun yanında mevcut sağlık durumunuza bakılır ve örneğin, spesifik olarak alerjilere karşı durumunuz sorgulanır. Tedavi planlamanızı yapmak ve hangi mevsimde rinoplasti ameliyatı olacağınıza karar vermek için Prof. Dr. Selçuk İnanlı’nın kliniğine başvurabilirsiniz.

Yazın Burun Estetiği Olurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rinoplasti ameliyatı olmak için yaz aylarını seçecekseniz, dikkat etmeniz gereken şeyleri bilmelisiniz. Bu dönem genellikle tatil için de tercih edeceğiniz bir dönem olduğundan, planlamanızı buna göre yapmanız önemlidir. Bunun sebebi, ameliyat sonrası ortalama 1 aylık periyotta denize ve havuza girmenizin enfeksiyon riskini arttırmasıdır. Bir rinoplasti adayı olarak uzmanınızdan yaralarınızın kapanması için en az 1 aya ihtiyacınız olduğunu duyabilirsiniz.

Yara yüzeylerinin tamamen iyileşmesi için gerek duyduğunuz bu süreçte özellikle tatlı su bulunan havuzlardan uzak durmalı, kesi alanlarını korumaya özen göstermelisiniz. Deniz suyu tuzlu olduğundan risk daha azdır ancak yine de tavsiye edilmemektedir. Yaz aylarında dikkat etmeniz gereken diğer bir unsur güneş ışınlarıdır. Rinoplasti sonrası doğal olarak oluşabilen hafif şişlik ve morlukların iyileştiği süreçte şapka takarak dolaşmanız tavsiye edilir.

Bahar Aylarında Burun Estetiği Yaptırmak

Eğer burun estetiği için bahar aylarını düşünüyorsanız, uzmanınız operasyona onay verirken alerjinizin bulunmaması en önemli faktörlerden biridir. Alerjik yapıdaysanız sizin için en uygun zaman dilimi yaz başı sayılabilir. Diğer estetik operasyonlarda bu konuda bir hassasiyet görülmemektedir. Bunun nedeni, havadaki polenlerin iyileşme döneminizde sizin için büyük bir sorun yaratma potansiyelidir. Nisan ayı başından Mayıs sonuna kadar bu süreç devam eder.

Alerjiniz varsa, rinoplasti ameliyatınızı olduktan sonra burun tıkanıklığı, hapşırma, kaşıntı, gözde sulanma gibi etkiler daha çok başınızı ağrıtır. Hatta evinizdeki toz bile yeni operasyon geçirmiş burnunuz için alerjiyi tetikleyebilen bir unsurdur. Bundan dolayı bahar aylarını bir opsiyon olarak görmemeniz, rinoplasti randevunuzu yaz başına kaydırmanız tavsiye edilir.

Kışın Burun Estetiği Yaptırmanın Faydaları

Kışın burun estetiği yaptırmaya karar verirseniz, uzmanların görüşüne göre biraz daha sorunsuz bir cerrahi deneyim yaşamanız ve daha iyi bir iyileşme dönemi geçirmeniz mümkün olabilir. Aşağıda kış aylarında rinoplasti yaptırmanın avantajlarından bazıları:

  • Daha az ödem
  • Daha konforlu iyileşme
  • Makul iyileşme süresi
  • Sınırlı süre güneşe maruz kalma
  • Yaza hazırlık

Burun estetiğini takiben, iyileşme döneminizde genellikle burnunuzu desteklemek için yerleştirilen bandaj veya tamponun bir süre sizinle kalması gerekir. Yukarıda sayılan faktörlerin yanında bu faktör de önemlidir. Kış aylarında atkı, şapka ve benzeri aksesuarları kullanabilirsiniz ve bu sayede ameliyat sonrası sargılarınızı dikkat çekmeyecek şekilde gizleyebilmeniz mümkün olur.

Burun Estetiği Her Mevsimde Yaptırılabilir

Tüm mevsimsel şartlara rağmen rinoplasti yani burun estetiği, yıl boyunca uygulanabilir bir cerrahi prosedürdür. Kişisel faktörler de değerlendirildiğinden, sizin için doğru zaman 4 mevsimden biri olabilir. Günümüzde gelişen cerrahi teknikler ve teknolojideki ilerlemeler burun estetiği prosedürlerini daha güvenli ve daha konforlu hale getirerek mevsimden bağımsız olarak ameliyatla ilişkili genel riski azaltmaktadır.

Ayrıca, yine günümüzde ameliyat sonrası bakım protokolleri ve reçete edilen ilaçlar, yılın hangi zamanında olursa olsun ameliyat sonrası döneminizi rahatça yönetebilmenizi ve hızlı bir şekilde iyileşmenizi mümkün kılmaktadır. Uzmanınızın talimatlarına harfiyen uymanız, burun estetiğini yaptırdığınız mevsimden bağımsız olarak arzu ettiğiniz sonuçları almanızı sağlayabilir. Rinoplastinin cerrahi bir prosedür olduğunun bilincinde olmanız, beklentilerinizin yanında ihtiyaçlarınızın da farkına varabilmeniz önemlidir.

Sonuç

Burun estetiği olmayı düşünüyor ve ameliyatın zamanına bağlı olarak tereddüt yaşıyorsanız, endişelerinizi bir kenara bırakabilirsiniz. Doğru adımları izledikten ve kapsamlı bir konsültasyondan geçtikten sonra size en uygun olan mevsimde rinoplasti ameliyatınızı olabilirsiniz. Yılın her dönemi burun estetiği için uygun olabilir. Operasyon sonrası etkiler ve bazı zorluklar, operasyonu olduğunuz mevsimden ve tarihten bağımsız karşılaşabileceğiniz şeylerdir.

Bir rinoplasti adayı olarak odaklanmanız gereken asıl konu, burun estetiğinin size kazandırdığı fonksiyonel ve estetik faydalardır. Tecrübeli ve yetkin bir uzman rehberliğinde gerçekleştirilen burun estetiği ameliyatı sonrası rahatça nefes alabilir, aynı zamanda arzu ettiğiniz yüz görünümüne sahip olabilirsiniz. Tam sonuçları elde etmek için ortalama 6-12 ay arası beklemeniz gerektiğini de unutmayın. Prof. Dr. Selçuk İnanlı’nın kliniğine gelerek aklınızdaki tüm soruların yanıtlarını alabilirsiniz. Prosedür hakkında daha çok bilgi ve Türkiye rinoplasti fiyatlarını öğrenmek için bizimle iletişime geçin.  

PAYLAŞIN: