Rinoplasti ile Burun Deliği Küçültme: Olasılıklar ve Sınırlamalar

Eklenme Tarihi: 9/8/2023

 

Burun deliklerinizin burnunuzun diğer bölümleriyle orantısız olduğunu düşünüyorsanız, bunu gidermek için Rinoplasti ile küçültme gerçekleştirilebilir.

Burun kanatlarınızın şekli kadar büyüklüğü de önemlidir ve bunu belirleyen faktörlerden birisi burun deliklerinizdir. Buradaki fazlalığın alınmasıyla hem estetik anlamda hem de fonksiyonel olarak iyileştirme sağlanmış olur. Yalnızca bu şikayete sahip olan kişiler için değil, burunla ilgili diğer prosedürlerin uygulandığı hastalar için de bir seçenek olabilir. Böylece tek anestezi ile 2 sorun da çözülmüş olur.

Burun deliklerine yapılan müdahalenin işlevsel olarak önemi de büyüktür. Burada kıkırdak desteğinin yeterli seviyede olmaması, solunum sırasında zorlanmanıza yol açar. Sayısız başarılı operasyona imza atan, İstanbul’un en iyi Rinoplasti uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Selçuk İnanlı ile bir konsültasyon gerçekleştirerek bu probleminizi kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz.


Burun Deliği Küçültme Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Burun deliği küçültme ameliyatı, farklı sebeplerle burun deliklerinin boyutlarını veya şeklini değiştirmek isteyen, 18 yaşını geçmiş ve genel sağlık durumu iyi olan kişilere uygulanabilir. Uzman, sizin iyi bir aday olup olmadığınızı belirlemek adına kapsamlı bir muayene yapar.

Bu operasyona aday olanlar ekseriyetle burun deliklerinin boyutları veya şekli yüz yapısına uygun olmayan veya estetik bir denge sağlanmasını arzu eden insanlardır. Bunun yanında, yukarıda belirtildiği gibi, burnun normal işlevlerini yerine getirmesini engelleyen anatomik sorunlar, bu ameliyatla düzeltilebilir. Örneğin, nefes alma sorunlarına yol açan burun delikleri darlığı düzeltilerek solunum fonksiyonunuz önemli ölçüde iyileştirilebilir.

Bunun yanında bu soruna daha başka bir nedenden dolayı sahip olmuş olabilirsiniz. Yaygın olarak bir kaza veya travma sonucu burnunuz zarar gördüyse, bu uygulama ile hasar onarılabilir. Bu sayede yine hem estetik hem de fonksiyonel sorunların düzeltilebilmesi mümkündür. Bunların dışında bir de doğuştan gelen burun deliği deformiteleri veya asimetrileri, yine bu ameliyatla iyileştirilebilir. İşlem öncesi konsültasyonda beklentilerinizi uzmanınıza iyi anlatmalı ve olası sonuçlara karşı hazırlıklı olmalısınız.


Rinoplasti Burun Deliklerini Küçültebilir Mi?

Rinoplasti ile burun deliklerinin küçültülebilmesi mümkün müdür sorusu pek çok hastanın merak ettiği bir konudur. Burun estetiği sırasında bu bölgeye müdahale edilebilir ve delikler küçültülebilir. Bir rinoplasti, burnunuzun genel şeklini ve boyutunu değiştirmek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Bu ameliyat sırasında nostril, estetik görünümün geliştirilmesi veya tıbbi fayda sağlanması amacıyla küçültülebilir veya yapısı üzerinde oynama yapılabilir. Bu nedenle, bu uygulamayı yaptırmak isteyen kişilerin mutlaka bu alanda deneyim sahibi bir uzman ile görüşerek bu konuda detaylı bilgi alması gereklidir. Çünkü bu operasyon ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize göre özelleştirilebilir.

Rinoplasti ameliyatı günümüzde rahatlıkla uygulanmaktadır. Genellikle genel anestezi altında yapılır ve bu yüzden herhangi bir ağrı veya hassasiyet hissetmezsiniz. Uzmanınız burnunuz üzerinde, daha önceden belirlediği bölgelerde kesiler yapar. Burun kemikleri ve kıkırdak üzerinde çalışarak hedeflenen değişiklikleri gerçekleştirir. Daha sonra bu bölge dikişlerle kapatılır. Elbette bu bir cerrahi prosedür olduğundan, belirli riskler ve komplikasyonlar taşır. Bunlar arasında enfeksiyon, kanama, dikişle ilgili problemler ve tam olarak arzu edilene yaklaşmayan sonuçlar bulunabilir.


Burun Deliği Ameliyatının Faydaları Nelerdir?

Geniş burun kanatlarına sahipseniz muhtemelen burun deliği küçültme ameliyatı yaptırmayı düşünüyorsunuz. Peki bu uygulamanın faydaları hakkında ne biliyorsunuz? Aşağıda, bu işlemi gerçekleştireceğiniz takdirde elde edeceğiniz kazanımları maddeler halinde bulabilirsiniz.

  • Daha dengeli bir burun görünümü.
  • Simetrik burun delikleri.
  • Solunumda kolaylık.
  • Özgüveninizde artış.


Burun Deliği Küçültme Ameliyatının Ardından Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun deliği küçültme ameliyatı olduktan sonra, sonuçların arzu ettiğiniz gibi olması ve kalıcılık sağlanabilmesi için sizin de üzerinize düşen görevler vardır. Bunları uzmanınız size ameliyat sonrası detaylı bir şekilde anlatacaktır. Varsa reçete edilen ilaçlarınızı düzenli olarak almalı, pansumanlarınızı aksatmamalı ve randevularınıza zamanında gitmelisiniz. İstirahat etmek, uygulama sonrası ilk günlerde çok önemlidir. Yatarken başınızı yüksekte tutmanız, oluşan şişliği azaltmaya yardımcı olabilir. Yine burun bölgenizdeki ödemi ve morarmayı hafifletmek için -uzmanınızın izniyle ve tarif ettiği şekilde- buz kompresleri kullanabilirsiniz.

Bunun yanında, doktorunuzun tavsiye ettiği burun spreyleri veya damlalarını kullanmak, burun içindeki şişliği azaltabilir ve nefes almanızı kolaylaştırabilir. Fiziksel aktivitelerinizi de bu süreçte sınırlandırmanız gerekir. Yorucu sporlar, egzersizler ve ağır kaldırmaktan kaçınmalısınız. Hemen tüm ameliyatlardan sonra olduğu gibi beslenmenize dikkat etmelisiniz, zira ameliyat sonrası iştahınız da biraz etkilenebilir. Uzmanların çoğunun üzerinde durduğu gibi alkol ve sigara kullanımından uzak durmak, iyileşme sürecini hızlandırabilir ve komplikasyon riskini azaltabilir.

Stresten kaçınmak, dinlenmek ve rahatlamak da iyileşme sürecinizi olumlu etkiler. Gözlük kullanıyorsanız ara verin ve burnunuza baskı yapabilecek şeylerden kaçının. Son olarak, uzmanınızla düzenli iletişim halinde olmanız yararınıza olacaktır. İyileşme süreciniz boyunca herhangi bir sorun veya komplikasyon ortaya çıkarsa, hemen kendisine başvurmalısınız. Alınacak erken önlemler, burun deliği küçültme ameliyatından başarılı sonuç elde etmenize katkıda bulunacaktır.

Hastalarıyla kurduğu sıcak iletişimle ve başarılı Rinoplasti ameliyatlarıyla tanınan Prof. Dr. Selçuk İnanlı, burun deliği küçültme operasyonuna ihtiyaç duyan kişiler için de önemli çözümler sunmaktadır. Burun estetiği fiyatları ve prosedür hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, lütfen iletişim bilgilerimizden bize ulaşın.

PAYLAŞIN: