Yüze Dolgu Yaptırdıktan Sonra Cilt Bakım Önerileri

Eklenme Tarihi: 5/11/2023

 

Yüz dolgusu, kırışıklıkları ve yara izlerini gidermek amacıyla dermis tabakasına veya deri altına özel dolgu maddelerinin enjekte edildiği bir tedavi prosedürüdür. Yaygın bir uygulamadır ve yüze dolgu yaptıranların yorumları büyük oranda olumludur.

Dolgu işlemleri yapmak için kullanılan maddeler hyaluronik asit isimli özel bir molekülden elde edilirler. Yüz dolguları elmacık kemiklerinize, göz altı bölgenize, dudaklarınıza ve çene bölgenize uygulanabilmektedir.

Yüze dolgu yaptırmak için belirlenen bölgelerinize ince iğneler enjekte edilir. İşlem yapılan bölgede herhangi bir hassasiyet ve ağrı oluşmaz ancak rahatınız için anestezik kremler uygulanabilir. Cilt bakımı özen göstermeniz gereken bir konudur. Kullanılan dolgunun kalıcılık süresi biraz da buna bağlıdır. 

Dolayısıyla, bu tedaviyi tercih etmeyi düşünenler, yüze dolgu yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli diye merak etmektedir. Siz de onlardan biriyseniz, vakit kaybetmeden Prof. Dr. Selçuk İnanlı'dan bir konsültasyon alın.

Yüze Dolgu Öncesi Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Yüze dolgu uygulamasından en iyi sonuçları elde etmek ve potansiyel komplikasyonları önlemek için, en az işlem sonrasında olduğu kadar prosedürden önce de doğru bir cilt bakımı yapmanız ve bölgeyi hazırlamanız önemlidir.

Dolgu maddesi tatbik edildiği esnada ve hemen sonrasında morarma ve kanama riskini artırabileceğinden, işlemden en az bir hafta önce aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçları almayı bırakmalısınız.

Cildinizi kurutabileceği ve morarmaya daha yatkın hale getirebileceği için prosedürden önceki günlerde bol bol su için ve bir süre alkol, kafein içeren şeyleri tüketmeyin. Uygulama yapılacak bölgenizi sağlıklı ve esnek tutmak için uzmanınızın önereceği bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Yüz Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci

Yüz dolgusu sonrası iyileşme süreci genellikle rahat ve konforludur. Aşağıda listelenen, cildinizde görebileceğiniz kısa süreli yan etkiler hızlıca kendiliğinden kaybolurlar.

  • Ödem,
  • Kaşıntı,
  • Kızarlıklık,
  • Asimetri,
  • İğne noktaları.

Yüz dolgusu sonrası iyileşme süresi biraz da hyaluronik asit içeren maddenin yüzünüzün hangi noktasına enjekte edildiğine göre değişir. Örneğin, gözünüzün etrafındaki kırışıklıkları gidermek için kullanılan dolgudan sonra toparlanmanız ortalama 1 hafta sürer.

Kaz ayaklarınızı yok etmek adına yapılan mikro iğnelerden sonra en geç 3 gün içinde, alnınıza tatbik edilen dolgu maddeleri akabinde ise yaklaşık 2 gün içinde iyileşme görülür. Dudak ve yanak gibi diğer bölgelerdeki uygulamaların zamanları da farklılık gösterebilir.

Herhangi bir komplikasyon görürseniz endişelenmeyin. Her kozmetik uygulamada gibi bazı hafif yan etkiler olabilir ve bunları uzmanınız kısa sürede tedavi edebilir. Bazı vakalarda dolgu maddesinin enjekte edilmediği farklı bir bölgede cilt renginde solma olabilir. Prosedüre bağlı olarak cildinizde herhangi bir semptom görürseniz, kaygılanmadan hemen uzmanınızla konuşmalısınız.

Yüze Dolgu Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yüze dolgu sonrası iyileşme süreniz üzerinde belirleyici olan şeylerden biri kuşkusuz cilt bakımıdır. Uzmanınızın verdiği tedbirlere uymanız, uygulama sonrası kontrol muayenelerini aksatmamanız uzun süreli sonuçlar için gereklidir.

Yüz dolgusu yapılan alanı yoğun dereceli ısıya maruz bırakmamalısınız. Yani, sauna ve solaryum gibi yerlere gitmeyin. Yine uygulama sonrası ilk birkaç saat cildinizi yıkamamalı ve duş almamalısınız. Havuz ve denizde enfeksiyon kapma riskiniz yüksek olduğu için işlemi yaptırdıktan sonra birkaç gün boyunca yüzmemeniz gereklidir.

Cildinizin tedaviye iyi sonuç vermesi için nekahat döneminde kendinizi yoracak ağır egzersizler yapmamalısınız. Bunun yanında aşırı alkol ve sigara tüketimi de operasyonu olumsuz etkiler.

Yüz ağdası, peeling ve diğer enerji bazlı tedavilerden uzak durmanız tavsiye edilir. Yüz bakımınızla ilgili herhangi bir şey yapmadan önce mutlaka dolgu uygulamasını gerçekleştiren uzmanınıza danışın. Ayrıca makyaj yaparken kullandığınız malzemeler de dolgu yapılan alanı tahriş edebilir. Bu yüzden uygulama sonrası minimum 1 gün boyunca bunları kullanmamalısınız.

Yüz dolgusu tedavisinin ardından, gün boyunca her saat başı ortalama 10-15 dakika soğuk kompres yapabilirsiniz. Ancak cildinize doğrudan buz uygulamaktan sakının. Bu pratik sayesinde oluşabilecek şişliği de azaltmış olursunuz.

Yüze Dolgu Sonrası Sonuçlar

Yüze dolgu yaptırdıktan sonra iyi bir cilt bakımı uygularsanız, sonuçlarınız da tatmin edici olur. Enfeksiyon gibi başka bir sorun yoksa, sonuçların gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi 1. ay sonunda uzmanınız tarafından yapılır.

1 aydan önce elde edilen sonuçları kontrol etmek faydalı değildir, çünkü o süre içerisinde dolgu uygulanan bölgenizde az miktarda bir şişlik hala görülebilir. Bu nedenle buradaki ödem tamamen geçene kadar sonuçların sağlıklı değerlendirilmesi pek mümkün olmaz. Bu durum simetri açısından da önemlidir. Yüzünüzdeki simetrik görünüm 1 aydan sonra tamamen oturur.

Eğer yeniden dolgu uygulama gibi bir seçenek söz konusu olacaksa, bu ilk tedaviden en az 2 ay sonra yapılmalıdır. Yüzünüzdeki uygulama tam olarak oturduktan sonra, uzmanınızın da tavsiyesi bu yöndeyse, yılda bir kez yeniden bu işlemi yaptırabilirsiniz. Yüz dolgu fiyatları vakadan vakaya değişmektedir.

Dermal dolguların yanında burun estetiği, otoplasti, septoplasti gibi alanlarda da uzmanlığı bulunan Prof. Dr. Selçuk İnanlı, deneyimini paylaşmak ve kaliteli ve konforlu bir tedavi süreci sunmak için sizleri kliniğine bekliyor. Lütfen iletişim bilgilerimizden bize ulaşın.

PAYLAŞIN: