Burun Ameliyatı Sonrası Yara İzleri Ne Kadar Kalır?

Eklenme Tarihi: 11/16/2023

 

Burun estetiğinden yara izlerinin kalıp kalmaması ameliyatın kapsamına, kullanılan tekniğe ve rinoplasti uzmanının becerisine bağlıdır. Açık ve kapalı teknikle yapılabilen burun estetiği ameliyatlarında, kapalı teknik kullanıldığında genellikle yara izi kalmaz. Bu yüzden de çoğu uzman ve hasta tarafından sıklıkla tercih edilir. Bu durum, kapalı rinoplasti öncesi ve sonrası incelendiğinde rahatlıkla görülebilmektedir.

Türkiye’nin en iyi rinoplasti uzmanlarından biri olan ve sayısız başarılı operasyona imza atan Prof. Dr. Selçuk İnanlı da konforunuz için kapalı rinoplasti tekniğini kullanmaktadır. Bu makalenin dışında, ofisine gelerek prosedür hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Gerçekçi beklentilere sahip olmanız ve bunları kendisine anlatmanız, tüm olasılıkları uzmanınızla beraber değerlendirmeniz sürecinizin başarısı üzerinde oldukça önemli bir rol oynar.

Açık Rinoplasti Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı?

Burun estetiği ameliyatlarında kullanılan açık teknikte, burun ucundan kesi yapılmaktadır. Eğer uzmanınız bu şekilde bir uygulama gerçekleştirdiyse, işlem bittikten sonra kesilen burun ucunuz yeniden dikilir. Daha dezavantajlı olduğu bilindiği için açık rinoplasti yara izi ciddi bir soru işaretidir.

Uygulama esnasında burun ucunuzun altından yapılan kesi V şeklindedir. Dikişle kapatılan yara birkaç hafta içinde iyileşmektedir. Uygulamayı gerçekleştiren uzmanın yetkinliği, yara izleri konusunda belirleyicidir. Ancak kapalı tekniğin daha fazla tercih edildiği unutulmamalıdır. Rinoplastiye karar vermeden önce uzmanınızla gerçekleştireceğiniz konsültasyon, doğru adımlar atmanız konusunda faydalı olacaktır.

Kapalı Rinoplasti Tekniğinde Yara İzleri

Hem uzmana sağladığı avantajlar nedeniyle hem de rinoplasti yara izleri oluşmaması veya uzun süre kalmaması için kapalı teknik tercih edilir. Tüm işlemler burnunuzun içinden yapılır. Kıkırdak ve kemik doku üstünde gerekli iyileştirmeler yapıldıktan sonra uygulama tamamlanır. Bu teknikte burnunuzun ucundaki kan damarları, sinirler ve bağlar korunmuş olur.

Kapalı rinoplasti tekniğinin iyileşme süreci de hızlıdır. Ameliyat bölgeniz kendisini hızlı bir şekilde onarabilir. Burun deliklerinizin kenarından yapılan kesiler sayesinde herhangi bir iz görünmez. Burnunuza takılan tamponun ve atelin daha sonra uzmanınız tarafından alınması gerekir. Bu süreçte oluşan şişlik ve morluklar da kısa süre içerisinde kaybolur.

Rinoplasti Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rinoplasti ameliyatınız sonrasında yara izlerinin hızlı bir şekilde kaybolması için uygun şekilde bakımlarının yapılması çok önemlidir. Aşağıdaki önlemleri aldığınızda süreç sizin için daha konforlu ilerler:

  • Uzmanınızın talimatlarına uyun.
  • Yara bölgesini temiz tutun.
  • Krem veya merhem kullanın.
  • Güneşten korunun.
  • Dikişlerinizi koruyun.
  • Yorucu egzersiz ve aktivitelerden kaçının.
  • Aşırı sigara ve alkol kullanımını bırakın.

Her şeyden önce, uzmanınızın talimatlarına kesinlikle uymalısınız. Ameliyat sonrası ilaçlarınızı düzenli bir şekilde kullanmalı ve planlanan kontrolleri aksatmamalısınız. Yara bölgesini temiz tutmak da önemlidir. Nazik bir sabun ve su kullanarak, uzmanınızın söylediği şekilde yara izlerini temizleyebilirsiniz. Bunu gerçekleştirirken de özel temizlik ürünlerini kullanmanız gereklidir.

Uzmanınızın onayıyla, yara izlerini nemlendirmek ve iyileşmeyi desteklemek için özel kremler veya merhemler kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız ürünleri doktorunuzla paylaşmadan önce onay almanız önemlidir. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak amacıyla ameliyat sonrası yara izlerinizi güneşten korumak önemlidir. Güneş kremi kullanarak yara izlerinizi koruyabilir ve renk değişimini önleyebilirsiniz.

Yine uzmanınızın belirttiği süre boyunca dikişlerinizi korumalısınız. Eğer kendi kendine kaybolan dikişler kullanıldıysa, bunların alınmalarına gerek yoktur. Bunların yanında ameliyat sonrası dönemde aşırı fiziksel aktivitelerden de kaçınmalısınız. Ağırlık kaldırmaktan ve ameliyat bölgenize zarar verebilecek benzer aktivitelerden uzak durmalısınız.

Burun Estetiği Sonrasında Yara İzleri Ne Kadar Süre İçin Kalır?

Günümüzde rinoplastiye ve bu alanda kullanılan tekniklere dair pek çok şey bilinmesine rağmen, ameliyat sonrasında oluşabilecek yara izlerinin akıbetinin bireyden bireye değişebildiğini unutmamak gerekir. Genellikle, yara izler zamanla iyileşir ve belirginliği azalır. Ancak, uzmanınızla konuştuğunuzda dahi size kesin bir süre vermesi zordur, çünkü iyileşme süreci kişisel faktörlere, cilt tipine ve ameliyatın kapsamına bağlı olarak değişiklik gösterir.

İlk birkaç hafta içinde şişlik ve morluklar genellikle hala mevcuttur ve bu nedenle iyileşme sürecinizi tam olarak değerlendirmek için biraz zaman geçmesi gerekir. Yara izlerinin belirginliği genellikle altı aydan bir yıla kadar sürebilir. Yukarıda da bahsedildiği gibi, uzmanın verdiği talimatlara uymanız, rinoplasti yara izlerinin kaybolma sürecini olumlu yönde etkileyebilir. Kısacası, arzu ettiğiniz görünüme kavuşmak, ideal sonuçları elde etmek ve olası yara izlerini en aza indirmek için sizin de üzerinize düşenleri yerine getirmeniz gerekmektedir.

İstanbul’un en güvenli Rinoplasti ameliyatlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Selçuk İnanlı, deneyiminin yanında hastalarıyla kurduğu sıcak iletişimle de öne çıkmaktadır. Kliniğimize gelerek burun estetiği ve burun şekillendirme süreçlerine dair aklınızdaki tüm soruları kendisine sorabilir, kendisinin gerçekleştirdiği rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğraflarına bakabilir, burun estetiği Türkiye fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Hayallerinizi ertelemeyin. Lütfen iletişim bilgilerimizi kullanarak bize ulaşın.

PAYLAŞIN: