Rinoplastinin Avantajları Burun Estetiği ve Fonksiyonellik Bir Arada

Eklenme Tarihi: 6/15/2023

 

Rinoplasti ameliyatı, burnunuzu gerek estetik yönden gerekse de işlevsel olarak iyileştirmeyi amaçlayan, günümüzde oldukça konforlu şekilde gerçekleştirilen cerrahi bir prosedürdür.

Sahip olduğunuz burun şekil olarak sizi memnun etmiyor olabilir. Veya burun deliği anatomik yapısı sebebiyle nefes almayı sizin için zorlaştırıyordur. Her iki durumda da yaşam kaliteniz olumsuz anlamda etkileniyordur ve rinoplasti ameliyatına ihtiyacınız var demektir. Burun ameliyatı ile vücudunuzdaki en hassas organlardan biri olan burnunuz doğal bir biçimde yeniden yapılandırılır ve tüm sorunlarınız ortadan kaldırılır.

Burun estetiği ameliyatlarının merkezinde solunumu engelleyen kıkırdak ve kemik eğriliği giderilmesi yer alabilir. Bunun yanında, burun ucunun düzeltilmesi de başlı başına hedef olabilir. Birçok Rinoplasti operasyonundan başarılı sonuç sahibi Prof. Dr. Selçuk İnanlı, hastalarının beklentilerini dikkatle dinliyor ve onların ihtiyaçlarına en uygun teknik müdahaleleri gerçekleştiriyor.

Fonksiyonel Burun Ameliyatının Önemi

Burun ameliyatı ihtiyacınız, yüzünüzün ve dolayısıyla dış görünüşünüzde en dikkat geçen unsur olan burnunuzun doğuştan gelen veya daha sonra meydana gelen problemler nedeniyle ortaya çıkar. Bu durumlar, yüz ifadenizden memnun kalmadığınız anlamına gelir. Daha doğal ve hoş gözükmek arzusu oldukça doğaldır. Unutmamanız gereken, bu motivasyonun yanında, ameliyat sonrasında daha sağlıklı soluk alıp verebilecek noktaya gelmektir. Rinoplasti, her ne kadar güvenli bir cerrahi prosedür olsa da diğer estetik uygulamaların yanında daha komplike kalabilmektedir. Elbette bu durum, vakadan vakaya göre değişmektedir.

Girişten anlaşılacağı üzere, bir rinoplasti ameliyatı sonrası başarıyı genellikle 2 temel faktör belirlemektedir. Bunlardan birincisi, meydana gelen yeni burnunuzun doğal görüntüye sahip olmasıdır. Bu hedefi yakalayabilmek adına uzmanınızla operasyonunuz öncesinde yapacağınız muayene ve değerlendirmeler oldukça değerlidir. Bu konsültasyon esnasında yaşınız, cinsiyetiniz, hatta yaşam tarzınız dahi masaya yatırılır. Bunların yanında detaylı bir yüz analizine tabi tutulursunuz. Diğer unsur da burun ameliyatından çıktığınızda artık burun tıkanıklığı yaşamıyor olmanızdır.

Burun Ameliyatı Sonrası Görülen Değişimler

Burun ameliyatı sonrası solunum yollarınızın açılmış olması, günlük yaşantınızda büyük değişimler görmenizi sağlar. Operasyon öncesindeki beklentileriniz ve uzmanınızın değerlendirmeleri doğrultusunda gerçekleşen uygulamanın ardından burnunuz özelinde şu sonuçları elde edersiniz:

  • Ucu şekillenir.
  • Daha simetrik görünür.
  • Hacmen küçülebilir veya biraz büyüyebilir.
  • Burun kemeriniz düzeltilir.
  • Daralabilir veya genişleyebilir.

Başarılı bir rinoplasti ameliyatının ardından işlem yaptırdığınıza dair herhangi bir belirti olmaz, yüzünüzde doğal bir ışıltı belirir. Ayna karşısına geçtiğinizde gördüğünüz yeni görüntünüz sayesinde hem iş ortamınızda hem de sosyal çevrenizde öncesinden çok daha özgüvenli hissedersiniz.

Rinoplasti Türleri ve Metotları Nelerdir?

Burun estetiği operasyonlarının farklı türleri ve çeşitli metotları bulunmaktadır. Açık rinoplasti veya kapalı rinoplasti yöntemleri çok yaygındır, aralarındaki fark temelde septumunuza nasıl ulaşıldığı ve uzmanınıza sağladığı konfordur. Bu nedenle daha çok açık teknik tercih edilmektedir.

Açık metot dahilinde, burun delikleriniz arasında konumlanan columella adı verilen bölümde kesi yapılır ve içeri bu yolla ulaşılır. Buradaki cilt kaldırıldığında septum net bir şekilde ortaya çıkar. Bu sayede kemik ve kıkırdak dokunuz üzerinde daha radikal değişimler daha geniş bir görüş açısıyla gerçekleştirilebilir. Operasyon sonrası iz de çoğunlukla minimal ölçüde kalır, zamanla solmaya başlar ve tamamen fark edilmez hale gelir. Morluk ve şişlik de genelde uzun süre görülmez.

Milenyum sonrası burun estetiği ameliyatlarının alanına dahil olan bir başka teknik ise Piezo Rinoplasti olarak adlandırılmaktadır. Bu uygulamanın içerisinde, konvansiyonel yaklaşımlarda yer alan kırıcı ve kesici aletler yerine ultrasonik dalgalar kullanılarak burnunuza müdahale edilir. Oldukça hassas, milimetrik dokunuşlara müsaade eden, hemen hiçbir dokuya zarar vermeden istenilen sonucun elde edilebildiği güvenli ve yenilikçi bir yöntemdir. Burun ameliyatı fiyatları buradan da anlaşılabileceği üzere, kullanılan tekniğe ve uzmanın deneyimine göre değişebilmektedir.

Uzmanınız, rinoplasti ameliyatı sırasında hangi yaklaşımı tercih edeceğine birlikte gerçekleştireceğiniz konsültasyon esnasında karar verir. Genel sağlık durumunuzu kontrol eder, planlamayı yapar ve size operasyon için onay verir.

Açık Teknikle Yapılan Rinoplastinin Avantajları

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, açık tekniğin kapalı yönteme kıyasla kolaylıkları ve faydaları bulunmaktadır. Bunların en önemlileri kuşkusuz daha geniş bir görüş alanı, daha keskin müdahaleler, daha hızlı iyileşme süreleri olarak sıralanabilir. Bunun yanında, operasyon sonrası komplikasyon görülme riski de sanılanın aksine yüksek değildir. Belki de tek dezavantajlı yanı, her aday için uygun olmamasıdır. Kapalı yöntem, ufak değişikliklerin yapılacağı kişilere uygulanabilirken açık rinoplasti deformasyonun çokluğuna bakılmadan herkes için kullanılabilir.

Kliniğinde ağırladığı her hastasıyla titizlikle ilgilenen, detaylı ön muayene ve yüz analizleri gerçekleştiren, bu doğrultuda planlama yapan ve başarılı sonuçlara ulaşan Prof. Dr. Selçuk İnanlı, burun estetiği alanında yenilikleri takip etmeye devam ediyor. Septum deviasyonu, Rinoplasti veya farklı estetik amaçlar güdülerek ihtiyaç duyulan bir operasyon söz konusuysa, yapmanız gereken yalnızca bir randevu oluşturmak. Tüm prosedürler hakkında ayrıntılı bilgi almak için bize ulaşın.

PAYLAŞIN: