Burun Estetiğinde Uzman Seçimi: Doğru Uzmanı Nasıl Bulurum?

Eklenme Tarihi: 7/13/2023

Burun estetiği yaptırmayı düşünüyorsunuz ve ameliyatınızın en iyi koşullarda gerçekleşmesini istiyorsunuz. Doğru uzmanı bulmak için bilmeniz gerekenler var.

 

Burun estetiği belirli koşullar bir araya geldiğinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilen bir alandır. Bir rinoplasti adayı durumundaysanız, mutlaka diğer hastaların rinoplasti öncesi sonrası fotoğraflarını görmüş olmalısınız. Burnunuz yüzünüzün merkezidir. Ameliyatta temel olarak burnunuzun yüzünüzün geri kalanıyla uyumu göz önünde bulundurulur.

Burnunuzun simetrik ve orantılı olmasının yanında, rahat bir şekilde solunum yapabilmeniz de oldukça önemlidir. Bir nevi yaşantınızı değiştirecek böylesi bir ameliyata adım atarken en iyi rinoplasti uzmanını bulmak istersiniz. Bunun için araştırma yaparken dikkat etmeniz gereken konular var. Türkiye’nin en başarılı burun estetiği uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Selçuk İnanlı’yı yakından tanımak için hemen bir randevu alabilirsiniz. Bu klavuzda ilerlemeden önce, rinoplasti tekniklerine yakından bakalım.

Açık ve Kapalı Rinoplasti Teknikleri Nelerdir?

Açık rinoplasti, burun deliklerinin arasındaki kolumella adı verilen bölgenin orta kısmından yapılan bir kesi ile yapılır. Bu kesi, burun derinizin altındaki kemik ve kıkırdak yapıların uzmanınız tarafından daha iyi görülmesini sağlar. Bu sayede, operasyon bölgesinin daha kapsamlı bir şekilde değiştirilmesi mümkündür. Genellikle 2 ila 4 saat arasında sürer.

Daha çok tercih edilen kapalı rinoplasti metodunda ise burun deliklerinizin içinden yapılan küçük kesiler ile yapılır. Bu kesiler, burun derinizin altındaki kemik ve kıkırdak yapıların değiştirilmesi için yeterlidir. Bu sayede, arzu ettiğiniz görünüme kavuşmak için burun yapınızın daha az travma ile değiştirilmesi mümkündür. Bu tekniklerin her birinin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Ameliyatınız için hangisinin seçileceği ve size daha uygun olduğu, varsa hali hazırdaki sorununuza ve beklentilerinize göre değişir.

İyi Bir Rinoplasti Uzmanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İyi bir rinoplasti uzmanı seçmek, ameliyatın başarısı için çok önemlidir. Bu nedenle, karar vermeden önce dikkatli ve titiz bir araştırma yapmanız gerekir. Bu alanda deneyim kazanmış bir kişinin sahip olduğu nitelikler şunlardır:

·Akreditasyon sahibi olması

·İletişim becerisi

·Referansları

·Uzmanlık geçmişi

·Detaylara dikkati

Başarılı Rinoplasti Uzmanının Nitelikleri

Rinoplasti uzmanı, burun estetiği ameliyatları konusunda uzmanlaşan kişiyi ifade eder. Bu nedenle, ameliyatı gerçekleştirecek kişinin özellikle bu alanda ihtisas sahibi olması önemlidir. Rinoplasti uzmanınız, bu prosedüre dair tüm teknikleri ve potansiyel komplikasyonları iyi bilmelidir. Ayrıca, yalnızca ameliyatınız öncesinde ve sırasındaki hakimiyeti değil, sonrasındaki iyileşme sürecinize dair bilgisi ve ilgisi de değerlidir.

Uzmanınızın burun estetiği ameliyatları konusunda yeterli eğitim ve deneyime sahip olması gerekir. Bu nedenle, kendisinin aldığı eğitimi ve yaptığı ameliyatların sayısını öğrenmeniz yararlı olur. Bir burun estetiği uzmanı, tıp fakültesini bitirdikten sonra plastik cerrahi alanında da eğitim almalıdır. Ayrıca, bu tür operasyonlardaki deneyimi de ilk değerlendireceğiniz kıstaslardan biridir.

Bunun yanında uzmanınızın yaptığı ameliyatların öncesi ve sonrası fotoğraflarını görmeniz, onun deneyimini ve başarısını değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Bu nedenle, kendisinin referanslarını istemekten çekinmeyin. Başarılı bir uzman bunu siz istemeden de yapar. Bunlar, geçmişteki hastalarının memnuniyetini ve ameliyatlarının sonuçlarını değerlendirmenize olanak tanır.

Bu konudaki en önemli faktörlerden bir diğeri de iletişim becerisidir. Rinoplasti ameliyatı, hasta ve doktor arasındaki iletişimin çok önemli olduğu bir cerrahi prosedürdür. Bu nedenle, uzmanınızın sizinle yakın ve sıcak bir diyalog kurabilmesi önemlidir. Sizin beklentilerinizi ve endişelerinizi doğru anlayabilmelidir. Ayrıca, ameliyatın riskleri ve sonuçları hakkında sizi bilgilendirebilmelidir.

Rinoplasti Uzmanını Seçme Süreci Nasıldır?

Rinoplasti ameliyatınız için doğru uzmanı bulmaya çalıştınız. Bunun yanında arkadaşlarınız, aileniz ve tanıdıklarınızdan tavsiye almak, onlarla birlikte ihtiyaçlarınızı değerlendirmek de iyi bir rinoplasti uzmanı bulmanıza yardımcı olabilir. Onlar, kendi deneyimleri ile size tavsiyelerde bulunabilirler.

Elbette en iyi seçeneklerden birisi de uzmanların kliniklerini ziyaret etmek ve onlarla görüşmektir. Bu sayede, onları daha yakından tanıyabilir ve ameliyatınız hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bu sırada sizi doğru anlayabilmeleri için mutlaka onlara beklentilerinizi ve endişelerinizi anlatmalısınız.

Uzmanınızla yaptığınız ilk görüşme sonrası sizinle ilgilenme şeklini ve ameliyat hakkındaki bilgi düzeyini değerlendirebilirsiniz. Sizinle ilgili sorulara açık ve net bir şekilde cevap verebilmesi, ameliyatın riskleri ve sonuçları hakkında sizi net bir biçimde bilgilendirebilmesi son derece önemlidir.

Neden Rinoplasti Ameliyatım İçin Prof. Dr. Selçuk İnanlı’yı Seçmeliyim?

Rinoplasti ameliyatınız için kendi üzerinize düşenleri yaptınız, araştırmalarınız sonucu bilgi sahibi oldunuz ve artık bir karar vermek istiyorsunuz. Bunların sonucunda karşınıza çıkan uzmanların başında Prof. Dr. Selçuk İnanlı gelecektir. Kendisi, hastalarıyla kurduğu sıcak ilişkiler, doğru teşhisleri ve birbirinden başarılı ameliyatlarıyla geniş çevrelerce tanınan, uluslararası yetkinliğe sahip bir uzmandır. Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi tarafından Avrupa Yüz Plastik Cerrahı yeterliliğine sahiptir. Prosedür hakkında daha ayrıntılı bilgi, Türkiye rinoplasti fiyatları ve çok daha fazlası için yapmanız gereken iletişim kanalları üzerinden bize ulaşmanız.

PAYLAŞIN: