Burun Estetiğinde İdeal Yaş Nedir?

Eklenme Tarihi: 2/23/2023

 

Burun estetiği, estetik ya da fonksiyonel iyileşme amacıyla gerçekleştirilen cerrahi bir prosedürdür. Bu prosedür için en doğru yaş; bireyin vücut gelişimini tamamladığı yaştır.

Tedaviye uygun olup olmadığınız; hedeflerinize, genel sağlık durumunuza, tıbbi geçmişinize ve estetik burun ameliyatı isteğinize bağlı olarak belirlenmektedir. Ücretsiz danışmanlık alabileceğiniz bu süreçte, Prof. Dr. Selçuk İnanlı'nın uzman cerrahi ekibinden prosedür ile ilgili destek alabilir ve deneyimleyeceğiniz tedaviler ile kaygılarınızı giderebilirsiniz.

Rinoplasti Ameliyatı Nedir?

Rinoplasti, burun şeklini değiştiren ve çeşitli solunum problemlerini iyileştiren cerrahi bir işlemdir. Burun estetiği çeşitleri; kapalı burun ameliyatı, açık burun ameliyatı, endoskopik, dinamik, 3 boyutlu ve tamponsuz burun operasyonları olmak üzere sınıflandırılır. Burun estetiği süreci ortalama 4-5 saat aralığındadır ve genel anestezi altında gerçekleşir.

Burun estetiği; burun yapısının üst ve alt kısmını çevreleyen kemik, kıkırdak ve deriyi değiştirebilecek nitelikte bir prosedürdür. Bu prosedürü planlarken; yüz hatlarınız, cilt yapınız ve ameliyatın sonuçlarına dair beklentileriniz uzman cerrah tarafından değerlendirilir. PHemofili ya da benzeri ek hastalıklara sahip olan bireyler, burun estetiği için uygun bir aday olmayabilirler. Prosedür için uygun bir aday olmanız halinde doktor tarafından kişiselleştirilmiş bir tedavi planı geliştirilir.

Burun yapınızdan kaynaklı yaşadığınız sağlık sorunlarını ya da estetik kaygılarını gidermeyi hedefliyorsanız bir uzman cerrah ile konsültasyon planlayabilirsiniz. Bu konsültasyon esnasında; 'burun ameliyatı ne kadar', 'burun estetiği nerede yapılır' gibi sorulara yanıt bulabilir, tedavi planlamanızı çok geç olmadan talep edebilirsiniz.

Burun Ameliyatı İçin İdeal Yaş Nedir?

Çok yönlü bir prosedür olan rinoplasti; nefes alma zorluklarından asimetrik problemlere kadar pek çok fiziksel ve estetik endişeyi düzeltmeye yardımcı olur. Nazal septumun ve burun kemiklerinin düzeltilmesini kapsayan eğri burun tedavisi, burun ucundaki kıkırdağın geriye alınmasını ve burun genişliğini azaltmayı içeren açık rinoplasti metodu, kötü burun estetiği sonuçlarını ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen rinoplasti prosedürü, bireye pek çok fayda sağlar. 

Rinoplastide yaş sınırı, cerrahi prosedürün sonuçları bireyin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Kemik ve kıkırdak gelişiminin tamamlanması için ihtiyaç duyulan belirli bir zaman dilimi söz konusudur. 16 yaşından büyük olan kız çocuklarında rinoplasti prosedürü uygundur ancak erkek çocuklarında burun estetiği yaş sınırı 18’dir. Erkeklerde bu sürenin daha uzun olmasının sebebi; boy, yüz ve burun gelişimini 18 yaşında tamamlamalarıdır. 

Burun Estetiği Prosedürü Nasıl Planlanır?

Burun yapısında yer alan kıkırdak dokusunu, deri tabakasını ya da hepsini yeniden şekillendirebilen rinoplasti, özel bir tedavi planının geliştirilmesi sonucu uygulanır. Devam eden burun uyuşması veya şişlik, nefes almada güçlük, orantısız burun şekli, estetik kaygıya neden olan yara izi ve septum deviasyonu gibi durumlar ek cerrahi müdaheleye ihtiyaç duyabilmektedir.

Cerrah tarafından rinoplasti aşamasının hastalara anlatıldığı bu süreçte, cerrahi operasyonun etkili olup olmayacağını analiz etmek konsültasyon gerçekleştirilir. Gerçekleşen bu görüşmede bireyin genel sağlık durumu, ameliyattan beklentileri ve burun estetiği sonuçları gibi en fazla merak edilen hususlar hakkında burun doktoru ile tartışılır. Bu noktada en önemli hususlardan biri; bireyin ameliyattan beklentileri ve sahip olduğu motivasyondur.

Cerrah, burun estetiği adayına rinoplastinin faydalarını ve risklerini açıkça ifade eder. Ardından, çeşitli kan testleri dahil olmak üzere tam bir fiziksel muayene yapılır. Doktor, rinoplasti adayı olan bireyin burun yapısını ve yüz özelliklerini detaylı bir şekilde inceler. Bu inceleme esnasında burnun fotoğrafları çekilir, burun estetiği öncesi ve sonrası değerlendirmeleri ve burun estetiği sonuçları için saklanır.

Yüz profilinde daha iyi bir denge sağlamak amacıyla gerçekleştirilen rinoplasti işleminden bir gün sonra ev istirahatine geçmek mümkündür. Genel anestezi nedeniyle işlemden sonraki ilk birkaç gün, tepkilerde yavaşlık veya karar verme güçlüğü nadir de olsa görülebilir. Bu nedenle, bir aile bireyinin ya da herhangi bir tanıdığın refakatçi olarak  yardım etmesi ve bireyle birlikte konaklaması faydalı olabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Avantajları Nelerdir?

Rinoplasti, burnun cerrahi olarak genel anestezi altında uzman cerrah tarafından yeniden şekillendirilmesidir. Başta kozmetik sorunlar olmak üzere, işlevsel sorunları büyük oranda iyileştirebilen burun estetiğinin pek çok faydası söz konusudur. Rinoplasti işleminin; rahat nefes almak, estetik kaygılardan uzaklaşmak, burun tıkanıklıklarının minimum seviyeye indirmek, daha iyi bir sese sahip olmak, horlama sorununu gidermek, uykusuzluk problemini büyük ölçüde olumlu etkilemek gibi pek çok avantajı vardır.

Burun ameliyatları için tercih edilen pek çok cerrahi varyasyon vardır. Eğer rinoplasti yaptırmayı düşünüyorsanız, cerrahi tekniklerin nasıl uygulandığı ve prosedür sonrası hakkında fikir sahibi olmanız gerekebilir. Bu konuda Prof. Dr. Selçuk İnanlı ve donanımlı tıbbi ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Daha rahat bir nefes ve daha iyi bir estetik görünüm için hemen konsültasyon planlayın ve sağlığınıza bir hediye verin.

PAYLAŞIN: